Cum poți slăbi mâncând la ore fixe

Timp estimat de citire3 minute, 34 secunde

Să slăbești cu efort minim este visul oricărei persoane ce se află în conflict cu kilogramele. Vestea bună este că, mâncând zilnic mesele și gustările la aceeași oră, ai toate șansele să slăbești ușor și sănătos.

Vestea proastă este că, pentru a pierde din greutate nu e suficient să respecți ora fixă, ci și să ai grijă ce și cât pui în farfurie și să te asiguri că arzi calorii prin mișcare. Practic, nu vei slăbi exclusiv datorită programului strict, dar procesul va fi mai ușor și mai puțin frustrant, iar kilogramele pierdute vor fi mai multe.

Mic dejun consistent

Un principiu important în stabilirea porțiilor zilnice este respectarea metabolismului și adaptarea caloriilor în funcție de acesta, astfel: calorii multe în prima parte a zilei, când organismul e cel mai activ și le arde ușor, și foarte puține în a doua parte a zilei și seara, când ai toate șansele ca tot ce e caloric să se depună.

Poți respecta programul?

Mâncatul la ore fixe este potrivit persoanelor care au un stil de viață liniștit, cu program previzibil și care își permit ca, la momentul stabilit, să își ia pauză de masă. Orele fixe destinate meselor ți le poți stabili în funcție de propriul program, dar respectând următoarele reguli:

  • Micul dejun: până în ora 9:00
  • Masa de prânz: până în ora 14:00 (dar nu mai devreme de ora 12:00)
  • Cina: cu cel puțin trei ore înainte de a te culca. Ține cont de faptul că metabolismul încetinește, așa că încearcă să iei ultima masă a zilei devreme.

E important ca alimentele din farfurie să fie sănătoase (fără prăjeli, fără mezeluri și semipreparate, fără dulciuri din comerț și fără sucuri carbogazoase) și mesele să fie luate pe îndelete, nu în grabă. În felul acesta, organismul are timp să își dea seama când a consumat suficient și să transmită creierului semnalul de sațietate la timp. 

Organismul învață să nu-și mai facă rezerve

De ce îngrașă mâncatul haotic? Pentru că organismul tău, nefiind obișnuit cu un program clar, nu știe când urmează să primească hrană. Prin urmare, atunci când o primește, își face depozite. La fel se întâmplă și atunci când sari peste mese și te înfometezi. Corpul intră în starea de alertă, așa că la următoarea masă, care cel mai probabil va fi foarte consistentă, va depozita. Un astfel de stil de viață va duce inevitabil la îngrășare, în ciuda faptului că ai perioade din zi în care flămânzești.

Pentru a slăbi mâncând la ore fixe și nu numai, ar trebui să te limitezi la consumul a 1.500 de calorii zilnic și, neapărat, să faci sport cel puțin de două-trei ori pe săptămână

Calorii arse pe toată perioada zilei

În schimb, alimentația la ore fixe și respectând regula „trei mese principale și două gustări” îi conferă corpului, pe de o parte, siguranță, scoțând creierul din modulul de luptă și, pe de altă parte, accelerează metabolismul, făcând ca arderile să aibă loc practic pe toată perioada zilei. Astfel, o dietă urmată cu respectarea orelor fixe te va ajuta să elimini kilograme fără să pierzi din masa musculară.

Un alt avantaj al programului riguros este faptul că te disciplinează și nu îți mai permiți abateri între mese. Atunci când știi că ai gustări la ore fixe, ți-e mai simplu să reziști poftelor și tentațiilor, mai ales că mesele sunt dese și nu amâni foarte mult momentul. Atenție! În perioadele dintre mesele principale și gustări, tot ceea ce poți consuma este apa. Nu ceaiuri și nu cafea, chiar dacă acestea sunt fără zahăr!

După câteva săptămâni de mâncat la oră fixă, vei vedea că stomacul tău va îți va da ora exactă, iar senzația de foame va apărea, dacă te hrănești corect, exclusiv la ora mesei.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate