Consumul redus de carbohidrati creste colesterolul

Timp estimat de citire0 minute, 34 secunde

In cadrul unui studiu realizat de Universitatea Colorado, s-a aratat ca voluntarii care au urmat o dieta saraca in carbohidrati, dar relativ bogata in grasimi, au pierdut acelasi numar de kilograme, in sase saptamani, ca si cei care urmasera un regim bogat in carbohidrati.Nivelul colesterolului rau a crescut semnificativ in randul voluntarilor care au urmat dieta saraca in carbohidrati. In cealalta grupa, nivelul colesterolului rau a scazut. Dieta saraca in carbohidrati a devenit extrem de populara in ultimii ani, sustinatorii ei considerand ca aceasta reduce riscul de diabet dar si nivelul colesterolului. In realitate, insa, nu sunt foarte bine cunoscute efectele acestui regim, se mentioneaza in American Journal of Clinical Nutrition.

news.yahoo.com

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate