Celulele de grasime „lucreaza” diferit pe parcursul zilei

Timp estimat de citire0 minute, 54 secunde

Stiinta a mai facut un pas important in intelegerea mecanismelor ingrasarii. O echipa de cercetatori de la Universitatea din Surrey, Marea Britanie, a descoperit de curand ca adipocitele, celulele de grasime, din corpul uman au propriile lor ritmuri circadiene, care afecteaza metabolismul.

Specialistii britanici au prelevat celulele de grasime de la oameni izolati de schimbarile zilnice de mediu si au analizat modul in care activeaza acestea. Cu aceasta ocazie, au identificat, la nivelul tesutului gras, 727 de gene care-i regleaza ritmul circadian, multe dintre ele fiind responsabile de functii metabolice critice. Concret, aproximativ o treime dintre ele sunt mai active dimineata, pe cand celelalte doua treimi ating varful maxim de activitate seara, independent de factorii externi, asa cum ar fi lumina, intunericul sau orarul meselor. „Este prima data cand reusim sa identificam aceste ritmuri ale grasimii umane. Acest lucru ne ofera mai multe informatii despre felul in care metabolismul uman se schimba de-a lungul zilei si explica de ce organismul proceseaza alimentele in mod diferit ziua si noaptea”, a comentat dr. Jonathan Johnston, cunoscut expert in crobiologie si fiziologie integrativa, principalul autor al studiului.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate