Ceai de mesteacăn – proprietăți pentru corp
Mesteacănul (numit popular și arborele vieții) este un arbust foios de talie mică sau medie care crește în general în zonele cu climă temperată nordică. În mitologia slavă, mesteacănul era considerat un copac sfânt datorită proprietăților terapeutice, dar și datorită frumuseții sale. Frunzele mesteacanului au formă dințată și se pot culege în toată perioada anului, acestea având multe proprietăți terapeutice.
16.08.2023
Timp estimat de citire:
2 minute, 1 secundaSe pot face băi cu ceai de frunze de mesteacăn pentru întărirea rădăcinii părului și pentru a împiedica formarea mătreții. Mugurii de mesteacăn conțin ulei esențial, benefic pentru căile respiratorii. Seva din mesteacăn era numită în Evul Mediu “apă de mesteacăn”, datorită proprietăților nutrivite, mineralizante, antiinflamatoare și energizante.
Ceai de mesteacăn – proprietăți
- Bogate în vitamina C și vitamina E, frunzele de mesteacăn se folosesc cel mai des în ceaiuri și infuzii, datorită proprietăților anti-inflamatoare, antimicrobiene, antiseptice, diuretice. Prin diureză se elimină excesul de toxine și de acid uric.
- Este recomandat consumul de ceai de mesteacăn atunci când dorim eliminarea kilogramelor în plus, ajutând la accelerarea metabolismului.
- Datorită proprietăților diuretice, ceaiul de mesteacăn ajută la eliminarea excesului de apă din țesuturi și a toxinelor din organism.
- Frunzele de mesteacăn tinere ajută la dizolvarea calculilor urinari.
- Infuzia cu frunze de mesteacăn este benefică în probleme dermatologice, boli ginecologice, boli respiratorii sau artrită.
- Ceaiul de mesteacăn este benefic pentru întregul organism. Datorită conținutului de vitamina C, ceaiul de mesteacăn este recomandat pentru prevenirea sau chiar combaterea răcelilor și gripelor.
- Ceaiul de mesteacăn este benefic în tratarea simptomelor de reumatism, problemelor articulare.
Ceai de mesteacăn – mod de preparare
Ceaiul de mesteacăn se prepară foarte ușor. Ai nevoie de câteva frunze de mesteacăn și 250 mililitri de apă. Se adaugă apă într-un ibric și se fierbe împreună cu frunzele preț de 10-15 minute. La final, ceaiul de mesteacăn se poate îndulci, după gust, cu miere sau zahăr. Se consumă de preferință cu aproximativ 30 de minute înainte de mese.
Ceai de mesteacăn – contraindicații
Nu este recomandat consumul de ceai de mesteacăn în perioada de sarcină sau alăptare. De asemenea, datorită proprietăților diuretice ale frunzelor de mesteacăn, nu este recomandat un consum de peste 100 grame pe zi.
Radiofrecvența corporală: ce este și cum te ajută în lupta cu celulita
04.12.2024