BootCamp: sanatate, forta si distractie in aer liber

Timp estimat de citire3 minute, 12 secunde

BootCamp este un nou trend in materie de fitness care presupune antrenamentul in aer liber folosindu-te de greutatea corpului, dar si de o “recuzita” cat se poate de interesanta. Exercitii ca intorsul anvelopei, cataratul pe franghie sau barosul iti tonifica intregul corp si te ajuta sa te eliberezi de stres. Am stat de vorba cu Vlad Matasa, instructor fitness, bodybuilding si arte martiale, initiatorul BootCamp Romania. 

Slab sau Gras: Spune-ne pe scurt ce inseamna Boot Camp (sau CrossFit).
Vlad Matasa: BootCamp este un antrenament functional. Mot-a-mot, termenul s-ar traduce “camp pentru a castiga” si nu e deloc departe de adevar. Un camp unde oamenii isi antreneaza fizicul, dar isi educa si spiritul pentru competitie cu colegii, cu timpul, cu ei insisi. Atat BootCamp, cat si CrossFit inseamna un antrenament in care in cadrul aceleiasi sedinte de antrenament sunt angrenati toti muschii, nu o grupa sau doua, cum se intampla in cazul unui antrenament classic.

Slab sau Gras: Cum ti-a venit ideea unui astfel de program si care consideri ca sunt atuurile lui fata de alte discipline sportive?
Vlad Matasa: Promovez de mult acest gen de antrenament in salile cu care colaborez. Anul 2011 m-a motivat sa creez un spatiu in aer liber, la doar 5 km de Bucuresti, in comuna Domnesti. Aici, pe aceasta proprietate personala, am construit mai multe aparate pentru un antrenament cat mai variat si cat mai folositor pentru toate categoriile de oameni. Atuuri? Principalul este ca se practica in aer liber, si este extraordinar. Aici, pe teren, suntem departe de noxele soselei, de zgomot… practic ne auzim doar strigatele de incurajare si respiratia sacadata de efort. Un alt atu ar fi ca se poate observa o crestere a rezistentei organismului la efort chiar cu un singur antrenament pe saptamana.

Slab sau Gras: Descrie-ne cateva exercitii sau mai bine zis probe marca Boot Camp?
Vlad Matasa: Exercitii specifice BootCamp-ului ar fi cataratul pe franghie, intorsul anvelopei, barosul, saritul peste parapet, exercitiile cu franghia. Aceste exercitii, insa, le putem intalni si la unele sali de sport si in antrenamentul militar.

Slab sau Gras: Se poate pierde in greutate la BootCamp?
Vlad Matasa: Da, se poate pierde in greutate, dar pierderea in greutate este conditionata nu neaparat de antrenament, cat de alimentatia pe care o are fiecare. Antrenamentul de orice fel este un plus de pierdere calorica si de modelare corporala.

Slab sau Gras: Care sunt avantajele pentru sanatate ale BootCamp?
Vlad Matasa: Avantaje maxime. Antrenamentul functional, fie ca este executat in sala, dar mai ales in aer liber, imbunatateste functiile respiratorii, cardiovasculare, se va observa o crestere a energiei dupa antrenament. In afara de fizic, exista avantaje maxime la nivelul psihicului, care ne sunt de mare folos in ziua de azi, cand stresul da batai de cap oricui.

Slab sau Gras: Exista restrictie de varsta sau alte restrictii?
Vlad Matasa: Nu, nu exista restrictie de varsta. Totul este ca instructorul sa moduleze antrenamentul in functie de persoana sau grupul de persoane. Un avantaj al antrenamentului este ca se lucreaza foarte mult cu greutatea corporala. Copiii care abia merg in picioare sunt capabili sa ridice niste greutati cel putin egale cu greutatea proprie. Acesta este un exemplu ca suntem creati puternici si numai pe masura ce imbatranim ne pierdem motivatia si devenim mai lenesi.

Slab sau Gras: Cum priveste publicul aceasta forma de antrenamnet? Are succes BootCamp?
Vlad Matasa: Publicul a fost rezervat la inceput. Dar o persoana dupa ce a sustinut un antrenament, a revenit cu cel putin un prieten. Acum oamenii ma intreaba cand va fi urmatorul antrenament si multe sali din Bucuresti au inclus in programul lor si stagii outdoor fitness.

Interviu: Stefan Stan 

Terenul BootCamp Romania se afla in comuna Domnesti, Ilfov, intrarea Abnegatiei 2 M.
Pentru detalii, informatii si programari puteti suna la 0724666147 / 0765480105
Sau puteti accesa pagina de facebook BootCamp Romania.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate