Automasajul, eficienta maxima anti-celulita
Alaturi de sport si dieta sanatoasa, masajul anticelulitic te poate ajuta foarte mult sa obtii silueta pe care o visezi. Iti oferim cateva sfaturi practice pentru a putea sa-ti aplici singura, cu succes, aceasta terapie impotriva celulitei.
24.07.2013
Timp estimat de citire:
2 minute, 23 secundeMasajul anticelulitic se efectueaza local, pe zonele afectate – solduri, picioare, fese, abdomen. Cu ajutorul lui iti vei mentine supletea si elasticitatea pielii datorita activarii circulatiei sangvine. Trebuie sa reamintim de faptul ca masajul anticelulitic nu este un masaj de relaxare – se actioneaza insistent, uneori chiar dureros, asupra zonelor afectate de celulita.
Celulita, ea insasi doare, iar in cazul masajul anti-celulita se folosesc manevre mai “dure” si mai profunde, cum ar fi: frictiunile, framantatul, ciupiturile etc. Daca apar vanatai, inseamna ca intensitatea cu care se efectueaza masajul trebuie redusa sau poate fi vorba de o vascularizatie foarte fragila la acest nivel. Eficienta masajului nu este in directa legatura cu echimozele aparute, este foarte important sa dozezi presiunea cu care iti realizezi masajul astfel incat sa nu apara astfel de semne.
Recomandari practice pentru efectuarea masajului anticelulitic
Masajul anticelulitic, fie ca ni-l face cineva, fie ca ni-l facem singure (automasaj), fie ca este manual, fie cu ajutorul aparatelor, trebuie aplicat dupa anumite reguli:
- Intotdeauna se lucreaza in sensul circulatiei de intoarcere (de la periferie spre centru);
- Nu se insista acolo unde se vad sub piele vase mici, sparte, sau varice; pielea trebuie sa fie integra (fara rani sau iritatii);
- Incepeti si terminati masajul zonei cu manevrele de efleuraj. Aplicati frictiunile, framantatul, ciupiturile, alternand cu efleuraj;
- Masajul anticelulita se face zilnic sau o data la 2 zile si se efectueaza timp de 5-15 minute pe fiecare zona afectata;
- Daca celulita este dura, incrustata, ar fi bine sa te adresezi intr-o prima etapa unui salon specializat, apoi sa actionezi cu perseverenta, masand zilnic zonele afectate.
Alege crema potrivita pentru masajul anticelulitic
Atunci cand folosesti creme sau geluri anticelulitice, trebuie sa te asiguri ca nu esti alergica la componentele acestora. Este indicat, daca folosesti automasajul, sa speli zonele ce urmeaza a fi masate cu apa calda, pentru a creste absorbtia produselor reductoare. Acestea se aplica in functie de indicatiile producatorului spre sfarsitul masajului sau intreg masajul se realizeaza cu ajutorul lor. Atentie! Nu trebuie aplicate creme sau uleiuri inaintea aplicarii gelurilor.
De asemenea, sunt utile manusile de cauciuc destinate special masajului anticelulitic. In cazul in care nu folosim creme sau geluri reductoare, putem folosi orice crema sau ulei care nu are efect iritant la folosirea indelungata si care permite o alunecare lina a mainii in timpul masajului. Nu face nici risipa, dar nici economie de crema, foloseste o cantitate suficienta, care permite efectuarea manevrelor fara sa irite pielea. Folosirea in exces a produselor reductoare nu duce la eliminarea mai rapida a aspectului, ci creste riscul aparitiei reactiilor adverse (respecta instructiunile cu strictete pentru efecte optime).
Dr. Roman Mihaela
Medic rezident recuperare,
medicina fizica si balneologie
Totul despre cicoare: detoxifiere, digestie și alte beneficii uimitoare
10.10.2024