Alimentele afrodisiace dau savoare… pasiunii

Timp estimat de citire4 minute, 23 secunde

Cuvantul „afrodisiac” provine de la numele zeitei dragostei la greci, Afrodita. Initial, afrodisiacele au fost percepute ca fiind un remediu pentru diverse temeri legate de performanta sexuala, dar si pentru imbunatatirea fertilitatii. Procreatia era o chestiune importanta din punct de vedere moral si religios, iar aceste stimulente aveau menirea de a asigura potenta barbatilor si de a vindeca figiditatea femeilor. 
In antichitate se facea distinctia intre substantele ce sporeau fertilitatea si cele care pur si simplu ameliorau apetitul sexual. O problema cheie in acele vremuri era nutritia. Hrana nu era atat de disponibila cum este astazi, iar subnutritia poate duce la pierderea libidoului. Pe atunci, bulbii, ouale si melcii se considerau ca fiind hrana cu puteri afrodisiace. Pe lista afrodisiacelor din antichitate sunt incluse si anasonul, busuiocul, morcovul, salvia, radacina de gladiola, bulbii de orhidee, fisticul, pelinul, chimenul, napul si melcii de rau.

Ciocolata si vinul rosu: efect garantat
•    Samanta de anason este un afrodisiac foarte popular, cu multe intrebuintari culinare. A fost utilizata in acest scop de greci si romani care credeau ca are puteri speciale. Consumarea acestor seminte ca atare se spune ca sporeste dorinta;
•    Sparanghelul este apreciat mai ales datorita formei sale falice. Jocul erotic prin consumul acestuia fiert este o experienta senzuala. Vegetarienii sugereaza sa mananci sparanghel timp de trei zile pentru un efect deplin;
•    Migdalele sunt, de multa vreme, un simbol al fertilitatii. Se crede ca aroma lor induce pasiune femeii. Incearca sa folosesti martipanul la desert;
•    Arugula (o planta cu frunze alungite, crestate, usor amarui, picante) a fost clasata ca afrodisiac inca din primul secol e.n. Acest ingredient era adaugat la prepararea bulbilor de orhidee si a pastarnacului, dar si combinat cu seminte de pin si fistic. Astazi este frecvent utilizata la salate si paste;
•    Avocado este un fruct delicios cu o textura senzuala. Serveste-l taiat felii cu putin otet balasmic si piper proaspat pisat;
•    Bananele – forma falica a florii de banana este partial responsabila de popularitatea de afrodisiac a acestui fruct. Un mit islamic spune ca Adam si Eva, dupa ce au cedat ispitei „marului”, isi acopereau goliciunea mai degraba cu frunze de banan decat cu cele de smochin. Daca privim din punct de vedere practic, bananele sunt bogate in potasiu si vitamina B,  elemente necesare producerii hormonilor sexuali;
•    Busuiocul se spune ca stimuleaza apetitul sexual si mareste fertilitatea. Se mai crede ca induce o senzatie generala de bine pentru corp si minte;
•    Ciocolata – conform credintelor aztece, ciocolata era „mancarea zeilor”. Acest aliment contine substante (precum cafeina) care stimuleaza la nivel cerebral si mai multi antioxidanti decat vinul rosu (enzime ce ajuta la prevenirea cancerului). Secretul pasiunii este combinarea celor doua. Incearca un pahar de Cabernet cu putina ciocolata amaruie pentru un festin senzual;
•    Morcovii sunt considerati un bun stimulent pentru barbati. Morcovul era folosit de catre familiile regale din perioada medievala pentru un plus de seductie. Bogatia in vitamine si beta-caroten este un motiv in plus sa consumi aceasta leguma.
•    Cafeaua – cafeina este bine cunoscuta ca stimulant, dar retine: in cantitati prea mari poate duce la stari depresive;
•    Coriandrul este un condiment foarte apreciat pentru calitatile sale afrodisiace inca din antichitate;
•    Usturoiul – „Fierbinteala” usturoiului starneste dorintele sexuale. Conditia este sa il mananci impreuna cu partenerul.
•    Ghimbirul – Radacina de ghimbir gatita este un stimulator al sistemului circulator;
•    Mierea – Multe dintre medicamentele egiptene aveau ca ingredient principal mierea, inclusiv tratamentele pentru sterilitate si impotenta. Seducatorii din perioada medievala isi ademeneau partenerele cu o bautura fermentata facuta din miere. Indragostitii beau aceasta licoare in luna de miere pentru ca se credea ca va indulci mariajul.
•    Lemnul dulce –  Chinezii  foloseau lemnul dulce in scop medicinal. Esenta acestuia este de 50 de ori mai dulce decat zaharul. Daca mesteci batoane de lemn dulce se spune ca pasiunea si dragostea vor fi intensificate, in special in cazul femeilor.
•    Mustarul este considerat a fi un stimulator al glandelor sexuale si ca sporeste dorinta. Pregateste friptura pentru doua persoane la care sa adaugi mustar si un sos facut cu boabe de piper.
•    Miezul de nuca era foarte apreciat de femeile chineze. In cantitate mare miezul de nuca poate produce un efect halucinogen.
•    Ananasul – Bogat in vitamina C, ananasul este folosit in tratamentul homeopatic al impotentei. Adauga o bucata intr-o bautura dulce cu rom pentru un preludiu gustos si o noapte de pasiune.
•    Vanilia – Aroma si savoarea vanilei sporesc pasiunea. Umple pahare inalte cu sampanie si adauga un baton de vanilie pentru o placere ametitoare.
•    Vinul – Un pahar sau doua de vin pot intensifica semnificativ un interludiu romantic. Vinul relaxeaza si ajuta la stimularea simturilor. Bautul vinului poate fi o experienta erotica. Nu uita insa: alcoolul in exces te va toropi prea tare pentru o seara romantica.

Adina Radu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate