Ai slabit! Cum te mentii?
Ai scapat de kilogramele in plus si meriti sa te bucuri de victoria ta. Insa, nu este cazul sa te relaxezi total fiindca, ce este mai greu, acum incepe!
02.06.2014
Timp estimat de citire:
3 minute, 54 secundeAfla cum sa iti mentii greutatea obtinuta in urma unei diete de slabit!
Nu este o noutate faptul ca multe persoane slabesc dar, intr-un timp foarte scurt se ingrasa la loc. Adesea, ajung sa acumuleze mai multe kilograme in plus fata de cât au avut inainte sa inceapa cura de slabire. Deci, este necesar sa ramâi in alerta si sa incepi un program autoimpus de mentinere a greutatii. Priveste aceste masuri ca pe un regim de viata in care sportul si alimentele sanatoase sunt la ordinea zilei si ofera-i corpului tau tot ce are nevoie ca sa invinga in lupta cu kilogramele.
Ai grija, lipsa de calciu te ingrasa!
Deficitul de calciu trebuie remediat pentru a-ti pastra greutatea dorita deoarece, spun specialistii, ceea ce nu este bun pentru oase, nu este bun nici pentru silueta. Mai exact, atunci cand iti liseste calciul din organism, corpul incearca sa faca fata deficitului stocând rezerve. Prin urmare, te poti ingrasa doar pentru ca iti lipseste acest mineral din organism. Ca sa eviti o astfel de situatie consuma lapte degresat, iaurt degresat si vegetale verzi, precum si cereale fortificate cu calciu. Unele tipuri de iaurt contin inulina, substanta care creste activitatea bacterilor probiotice si impiedica dezvoltarea bacteriilor nocive digestive. In plus, inulina ajuta la absorbtia calciului, de aceea este indicat sa consumi cât mai multe lactate.
Asigura-ti fibre in dieta
In general, sunt necesare in jur de 25 de grame de fibre zilnic, dar cei mai multi dintre noi nu consumam nici jumatate din aceasta cantitate. Studiile spun ca, atunci când nu avem un aport suficient de fibre in dieta, ni se face foame mai des fiindca senzatia de satietate dispare mai rapid. Surse excelente de fibre, care te pot ajuta sa-ti mentii silueta sunt gustari din fructe, vegetale si seminte. Semintele sunt ideale pentru ca se digera incet, de aceea asigura si alte beneficii conexe: mentin pentru o lunga perioada de timp, nivelul constant de insulina in corp, protejând de boli de inima si de diabet.
Fa sport si renunta la portiile mari
Efortul fizic trebuie continuat si dupa ce ai atins greutatea pe care ti-o doresti. Daca faci exercitii in mod constant, la o intensitate potrivita, atunci cu siguranta iti vei putea mentine greutatea. Fiecare dintre noi ar trebui sa faca efort fizic, zilnic, pentru cel putin 30 de minunte. In caz contrar, riscul de reingrasare este mult mai mare.
Ca sa uiti de problemele cu kilogramele, ai mare grija la portiile de mâncare atunci când iei masa in oras. Tindem sa mâncam mai mult decât de obicei atunci când iesim in oras pentru ca portiile sunt mai mari si servirea este mai apetisanta. Aplica urmatoarea strategie: manânca doar jumatate din aperitiv si jumatate din portia principala, chiar daca ai pofta sa manânci tot. Si farfuriile mari si pline de acasa ne pot face probleme. Deci, alege farfurii mai mici pe care niciodata nu trebuie sa incarci cu mâncare. Ca sa nu simti foame, pregateste-ti gustari care sa te faca sa iti mentii starea de satietate intre mese. Aceste gustari pot fi câteva felii de mar, de morcov, iaurt degresat, insa, in niciun caz, produse preambalate.
Dormi 8 ore pe noapte
Lipsa somnului perturba o serie de procese metabolice, inclusiv pe cele ale hormonilor care regleaza apetitul, explica medicul Michael Thorpy, director al Institutului de Tulburari ale Somnului din New York. Potrivit specialitului, un studiu recent a aratat ca, inclusiv in cazul tinerilor sanatasi, cu o greutate normala, in lipsa somnului este afectata capacitatea organismului de a metaboliza carbohidratii si se observa o crestere a nivelului de glucoza din sânge, fapt care promoveaza stocarea grasimii. De aceea, daca nu dormi suficient, pe lânga oboseala, ai putea sa ai probleme si cu greutatea.
Unele medicamente te pot ingrasa
Medicamente folosite in mod curent, pentru care nu este nevoie de prescriptie medicala, pot avea ca efect advers cresterea in greutate. Anticonceptionalele, unii corticosteroizi orali sau anticonvulsive precum acidul valporic pot genera cresteri mici in greutate. O alta categorie de medicamente, care fac parte din categoria celor cu prescriptie medicala (unele antipsihotice si unele antidepresive) pot genera cresteri semnificative in greutate. Acest aspect trebuie discutat cu medicul curant astfel incât sa-ti prescrie fie o schema de tratament cu doze mai mici, fie o schema alternativa la medicamentele care ti-au generat crestere in greutate.
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Dieta keto pentru începători - principii, reguli, informații utile
20.09.2024