5 idei rapide de mic dejun cu puține calorii
Orice persoană care are grijă de sănătatea și aspectul ei știe că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. De multe ori însă, lipsa timpului ne face să mâncăm pe fugă ceva nesănătos sau ambalat sau chiar să uităm complet de această masă esențială pentru nivelul de energie de care te vei bucura intreaga zi.
12.01.2024
Timp estimat de citire:
3 minute, 53 secundePentru a preîntâmpina situațiile în care micul dejun se transformă într-o masă formată din covrigei, sărățele sau produse de patiserie, deprinde câteva rețete culinare ce se prepară repede, au puține calorii și îți țin de foame ore bune.
Muesli elvețian (4 porții)
O rețetă de mic dejun gustos și hrănitor, care îți ia doar câteva minute pentru preparare. Vei obține o mini-budincă de ovăz pe care o poți mânca fără griji, întrucât are puține calorii, iar fibrele conținute îți vor stimula digestia.
Ingrediente:
- 250 g fulgi de ovăz;
- o cană de lapte degresat;
- 2 mere;
- 50 g migdale, nuci sau arahide;
- 200 g iaurt natural.
Preparare: Amestecă fulgii de ovăz cu laptele într-un castronel și lasă-le în frigider peste noapte. Dimineața, curăță 2 mere, toacă fructele oleaginoase și amestecă-le cu restul de ingrediente.
Omletă dietetică cu semințe de in
Dacă îți este poftă de o omletă gustoasă la micul dejun, cu siguranță te va încânta o rețeta hipocalorică de omletă cu semințe de in, singurul ingredient bogat în grăsimi fiind… o linguriță de ulei de măsline extravirgin. Iar uleiul de măsline este grozav pentru sănătatea inimii, în timp ce semințele de in, bogate în Omega-3, au rol antioxidant!
Ingrediente:
- 2 albușuri;
- o jumătate de ardei capia;
- o linguriță de semințe de in;
- o linguriță de ulei de măsline.
Preparare: Bate bine albușurile, amestecă-le cu bucățele de ardei capia și pune-le în tigaia în care s-a încins uleiul de măsline. La sfârșit, presară semințele de in deasupra omletei.
Clătite integrale
Poate că au un aspect puțin diferit de cel cu care te-ai obișnuit, însă clătitele preparate cu făină integrală sunt sănătoase și au un gust bun, natural. Răsfață-te în weekend cu o porție de clătite cu aromă de vanilie!
Ingrediente:
- 250 g de făină integrală (de grâu sau spelta);
- 500 ml apă;
- 2 ouă;
- 2 mere;
- 2 linguri de miere de albine;
- un praf de sare;
- puțină esență de vanilie.
Preparare: Decojeste merele și dă-le pe răzătoare, bate bine ouăle și amestecă toate ingredientele până când se omogenizează perfect. Pune puțin ulei în tigaie, așteaptă să se încingă și toarnă câte un pic din compoziție cu un polonic; întoarce clătita și servește-le cu puțin gem dietetic, fără adaos de zahăr.
Omletă fără ouă
Din ce în ce mai mulți oameni devin vegetarieni, renunțând la orice produse de origine animală. Chiar dacă majoritatea nutriționiștilor nu recomandă acest stil de viață privat de multe substanțe nutritive, poți încerca o omletă pur vegetală, din care lipsesc ouăle.
Ingrediente:
- 100 g de tofu;
- câteva fire de ceapă verde;
- un ardei gras;
- puțin piper negru măcinat
Preparare: Amestecă toate ingredientele într-o tigaie cu o linguriță de ulei de măsline, iar când „omletă” este gata, servește-o pe o felie de pâine integrală prăjită.
Brânzică de vaci cu fructe
Brânzica de vaci este populară în rândul persoanelor care țin dietă, pentru că este săracă în calorii. De multe ori însă, gustul fad ne poate face să renunțăm la acest aliment deopotrivă sănătos și dietetic, de aceea îl putem consuma într-o combinație delicioasă, cu miere și fructe.
Ingrediente
- o ceașcă de brânzică de vaci;
- o mână de fructe de pădure, un măr, stafide sau câteva căpșune;
- 0 linguriță de miere;
- 5 migdale măcinate.
Preparare: Amestecă toate ingredientele într-un bol și consumă acest preparat cât este proaspăt.
7 idei de cină pentru bebeluși. Meniuri bebe 1 an
16.09.2024