11% dintre femeile cu varste peste 50 de ani au tulburari alimentare

Timp estimat de citire0 minute, 42 secunde

Asociate in mod traditional cu adolescentele si persoanele foarte tinere, tulburarile de alimentatie afecteaza intr-o proportie mare si femeile mature. 

Conform unui studiu publicat in Jurnalul International al Tulburarilor Alimentare, 11% dintre femeile cu varsta peste 50 de ani sufera de o tulburare alimentara, in mare parte fiind vorba de o afectiune care duce la obezitate.

1.849 de femei americane au fost invitate la studiu, iar rezultatele sunt ingrijoratoare: mai bine de un sfert dintre femeile din esantion sunt obeze, 29% sunt supraponderale, 42% au o greutate normala, iar 2% sunt subponderale. Doua treimi dintre femei au declarat ca imaginea lor le face nefericite, iar mai mult de 70% au declarat ca incearca sa slabeasca. Tulburarile alimentare, precum voma indusa, utilizarea excesiva a laxativelor si diureticelor, sunt frecvent intalnite la femeile ce abia au implinit 50 de ani, insa se regasesc si in cazul unor femei trecute de 75.

Raluca Mateescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate