Vitamina D te poate feri de diabet

Timp estimat de citire0 minute, 36 secunde

Cercetarile recente realizate de Centrul medical Tufts din SUA arata ca exista o legatura intre suplimentarea dietei cu vitamina D si scaderea riscului de a face diabet.

Conform cercetatorilor din echipa condusa de J. Mitri, dintre participantii la studiu, cel mai mic risc de a face diabet se regasea la persoanele care isi suplimentau meniul zilnic cu 500 UI (unitati internationale) de vitamina D. Fata de persoanele cu un nivel scazut de vitamina D in sange, acestea aveau un risc cu 13% mai scazut de a face diabet de tip 2.
Cercetatorii au ajuns la concluzia ca vitamina D joaca un rol important in instalarea sau evolutia diabetului de tip 2, insa se impune realizarea mai multor studii pentru a defini clar aceasta legatura.

Raluca Mateescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate