Vinul rosu imbunatateste metabolismul barbatilor

Timp estimat de citire0 minute, 42 secunde

Cercetatorii de la Universitatea din Maastricht au studiat efectele resveratrolului, unul dintre ingredientele principale din vinul rosu, asupra unui grup de 11 barbati obezi, dar sanatosi din punct de vedere clinic.

Timp de 30 de zile, barbatii au primit in fiecare zi 150 miligrame de resveratrol pur in proportie de 99%, iar cercetatorii au masurat cantitatea de energie consumata, cantitatea de grasime pe care o stocau si o ardeau si alti indici importanti. Rezultatele studiului olandez arata ca au fost vizibile mai multe efecte minore, care indicau o directie pozitiva, aceea de a avea o rata metabolica imbunatatita.

Concluziile cercetatoriilor sunt faptul ca resveratrolul din vinul rosu are efecte asemanatoare cu restrictiile calorice asupra barbatilor obezi, diminuand consumul de energie si imbunatatind nivelul metabolismului si sanatatea generala. In plus, s-au observat diminuarea grasimii din ficat, scaderea nivelului de zahar si a tensiunii arteriale.

Raluca Mateescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate