Cercetatorii de la Universitatea din Maastricht au studiat efectele resveratrolului, unul dintre ingredientele principale din vinul rosu, asupra unui grup de 11 barbati obezi, dar sanatosi din punct de vedere clinic.
24.11.2011
Timp estimat de citire:
0 minute, 42 secundeTimp de 30 de zile, barbatii au primit in fiecare zi 150 miligrame de resveratrol pur in proportie de 99%, iar cercetatorii au masurat cantitatea de energie consumata, cantitatea de grasime pe care o stocau si o ardeau si alti indici importanti. Rezultatele studiului olandez arata ca au fost vizibile mai multe efecte minore, care indicau o directie pozitiva, aceea de a avea o rata metabolica imbunatatita.
Concluziile cercetatoriilor sunt faptul ca resveratrolul din vinul rosu are efecte asemanatoare cu restrictiile calorice asupra barbatilor obezi, diminuand consumul de energie si imbunatatind nivelul metabolismului si sanatatea generala. In plus, s-au observat diminuarea grasimii din ficat, scaderea nivelului de zahar si a tensiunii arteriale.
Raluca Mateescu
01.07.2024