Urinarea nocturnă, asociată consumului excesiv de sare

Timp estimat de citire:

1 minut, 42 secunde

Ți se întâmplă să mergi des la toaletă în timpul nopții? E cazul să-ți propui serios să încerci să reduci consumul de sare. Cel puțin asta rezultă din descoperirile unei echipe de cercetători niponi.

Urinarea pe timp de noapte, zisă și nicturie, este o problemă frecventă, care afectează o bună parte din populație, în special persoanele mai în vârstă. Nevoia de a merge la toaletă noaptea dă peste cap somnul și, pe cale de consecință, starea de bine și calitatea vieții. Ei bine, un grup de cercetători de la Universitatea Nagasaki, Japonia, a decis să exploreze o pistă până acum puțin studiată: impactul consumul de sare asupra fenomenului. În acest sens, oamenii de știință au cerut mai multor persoane care suferă de nicturie să facă eforturi pentru a reduce consumul zilnic de sare, pe o perioadă de trei luni.

Rezultate surprinzătoare

Aproximativ două treimi dintre participanți au reușit să-și reducă aportul zilnic de sare, în medie, de la 10,7 g la 8 g. Acest lucru a dus la o reducere a frecvenței nevoii de a urina noaptea, în medie, de la 2,3 ori la 1,4 ori. Cercetătorii mai au constatat un efect benefic al reducerii aportului de sare. La cei care au mâncat mai puțin sărat s-a observat și o scădere a necesității de a urina în timpul zilei.

„Acest studiu arată o legătură clară între aportul de sare și necesitatea de a urina noaptea. Această constatare susține posibilitatea ca o simplă ajustare a dietei să ducă la o îmbunătățire semnificativă a calității vieții persoanelor care suferă de nicturie”, a comentat unul dintre autorii studiului.

Până în prezent, în chestiunea nicturiei, cea mai mare atenție s-a concentrat asupra aportului de lichide, în timp ce sarea n-a fost deloc luată în considerare. Acest studiu vine să demonstreze că o intervenție asupra consumului de sare poate fi de un real interes.

Sursa: www.passionsante.be

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate