Tarta delicioasa cu varza murata
O folosim mai ales la prepararea sarmalelor, dar si a felurilor cu ciolan afumat, costita de porc si alte tipuri de carnuri grase. Este o arie de desfasurare destul de ingusta pentru un ingredient ca varza murata, totodata valoros din punct de vedere nutritional si versatil din punct de vedere culinar.
26.01.2018
![Tarta delicioasa cu varza murata](https://www.slabsaugras.ro/wp-content/uploads/2018/01/sauerkraut-tart.jpg)
![Timp estimat de citire](https://www.slabsaugras.ro/wp-content/themes/sg_custom/images/reading-time-icon.png)
Timp estimat de citire:
2 minute, 1 secundaCu o culoare imbietoare si un gust neasteptat de bogat, aceasta tarta apetisanta este dovada convingatoare a faptului ca varza murata merita mai multe sanse de a ajunge in meniul nostru decat obisnuim sa-i acordam. Reprezinta o optiune de luat in vedere pentru produsele de luat la pachet. Si asta deoarece pe langa aportul considerabil de substante nutritive, furnizeaza si o cantitate importanta de fibre (continute atat de varza murata, cat si de faina de ovaz si cartofii dulci) necesare mentinerii prelungite a senzatiei de satietate.
Timp de preparare: 20 de minute
Timp de gatire: 35 de minute
Gra de dificultate: redus
Ingrediente necesare pentru 4 portii
- 1 kg de cartofi dulci
- 400 g de varza murata
- 200 g de faina de ovaz
- 150 g de branza feta
- 100 g de stafide
- 3 oua
- 1 ceapa
- 3 linguri de seminte decojite de floarea-soarelui
- unt de cocos
Mod de preparare
- Stafidele se pun la rehidratat in apa fierbinte, timp de 15 minute.
- Cartofii dulci se curata de coaja, se taie in bucati si se pun la fiert in apa clocotita intr-o oala mare, timp de 15 minute. Ulterior, se scurg si cu ajutorul unei prese se fac piure.
- Se curata ceapa, se toaca marunt si se pune a calit intr-o tigaie impreuna cu lingura de unt de cocos.
- Se preincalzeste cuptorul la 180 ° C.
- Intr-un vas mare, folosind telul, bate ouale bine ca pentru omleta; adauga stafidele scurse, piureul de cartofi dulci, varza murata scursa si taiata fideluta, faina de ovaz, ceapa calita, cimbrul si jumatatea din branza feta; se asezoneaza cu piper proaspat rasnit si se amesteca bine.
- Compozitia se toarna intr-o tava de copt, unsa cu putin ulei de cocos, iar deasupra se presara restul de branza feta si semintele de floarea-soarelui.
- Tava se da la cuptorul preincalzit timp de 35 de minute.
- Cand e gata, se scoate din cuptor si se lasa se se raceasca, iar apoi se taie felii. Se serveste rece, fiind excelenta in asociere cu somonul afumat.
Sfat: Poti prepara aceasta tarta in weekend si apoi sa-ti iei cate o portie cu tine la serviciu. Se poate pastra la frigider fara niciun fel de probleme chiar si 4 zile.
Sursa: www.madame.lefigaro.fr
Natalia Talmacec
![Cea mai bună rețetă de lapte de pasăre. Care sunt ingredientele?](https://www.slabsaugras.ro/wp-content/uploads/2024/07/lapte-de-pasare.jpg)
Cea mai bună rețetă de lapte de pasăre. Care sunt ingredientele?
22.07.2024