Supă cremă hrănitoare și răcoritoare cu castraveți
Căldură mare, mon cher! Când mercurul fierbe în termometre, parcă nu-ți vine să stai pe lângă plită pentru a găti. De mâncat însă trebuie să mâncăm. Și dacă ținem la sănătate și siluetă, trebuie să continuăm să ne hrănim echilibrat și diversificat. Asta înseamnă și că supele nu trebuie să ne lipsească din meniu.
24.06.2021
Timp estimat de citire:
1 minut, 42 secundePe caniculă, avem nevoie de hidratare intensivă, iar supele ne pot ajuta și în acest sens. Pe lângă faptul că sunt lichide și ne aduc substanțe nutritive, acestea ne pot și răcori. Desigur, vorbim de aici de supele reci, așa cum este și cea pe care ți-o propunem în continuare. Se prepară simplu și rapid, fără nicio sursă de căldură, iar rezultatul este dincolo de așteptări. Poate fi considerat, fără exagerare, un adevărat regal pentru papilele gustative.
Ingrediente necesare pentru 4 porții:
- 3 căni de castraveți curățați de coajă și semințe
- 1 avocado copt, curățat
- 1 cană de iaurt simplu, cu conținut scăzut de grăsimi
- ¼ de cană de mărar proaspăt tocat
- 2 linguri de suc de lămâie
- ½ de linguriță de sare de mare
- ¼ de linguriță de piper măcinat
- 4 lingurițe de ulei de măsline extravirgin
- 4 ridichi, tăiate julien, pentru garnitură
Mod de preparare:
- Pune într-un blender, bucățile de castravete și avocado, iaurtul, mărarul, sucul de lămâie, sarea și piperul. Mixează totul bine până se obține o compoziție omogenă.
- Supa se poate consuma imediat sau, dacă se dorește, se poate da la frigider pentru a se răci mai bine. Desigur, dacă ingredientele folosite sunt deja reci, se poate trece peste acest pas.
- Supa se servește cu ulei de măsline picurat direct în farfurie/bol și garnisită cu felii de ridichi.
Valori nutriționale/porție: 182 de calorii, 13 g de grăsimi, 11,4 g de carbohidrați, 4,9 g de proteine, 4,1 g de fibre.
Sursa: www.eatingwell.com
Rețete de smoothie pentru mic dejun
27.09.2024