Slabeste simplu cu dieta Martini!
Visezi la o dieta de slabit in care orice aliment este permis, in cantitati moderate ? Dieta Martini este atunci optiunea ideala pentru tine ! Creatoarea dietei Martini, Jennifer Sander, nu propune nicidecum sa bei Martini, ci te invata un truc prin care poti savura orice aliment iti doresti – si, in acelasi timp, sa slabesti !
26.03.2015
Timp estimat de citire:
2 minute, 2 secundeDescopera cum se tine dieta Martini si care sunt regulile acestei diete cu rezultate garantate !
Portia de mancare trebuie sa incapa intr-un pahar de Martini
Regula de baza a dietei Martini este ca poti sa mananci ce iti doresti, cata vreme portia respectiva de mancare incape intr-un pahar de Martini. Orice ai manca, toate ingredientele unei mese trebuie sa incapa intr-un pahar de Martini. Si nu ne referim la pahare de Martini supradimensionate, ci la cele clasice, de cel mult 85-100 ml !
Dieta Martini nu iti impune reguli stricte cu privire la numarul de calorii, ci este, de fapt, foarte flexibila. Dieta Martini iti permite chiar si sa consumi alimente foarte calorice, dar te obliga sa fii foarte vigilent in privinta fiecarei portii de mancare.
Regulile dietei Martini
Dieta Martini a fost creata pentru a-ti schimba obiceiurile culinare si pentru a-ti transforma radical corpul. Iata care sunt regulile dietei Martini:
* Consuma cat mai multe alimente proaspete
Chiar daca dieta Martini nu iti impune consumul unor alimente in particular, este totusi recomandat sa iti bazezi meniul zilnic pe alimente proaspete, cat mai putin procesate si cat mai naturale. Poti sa mananci orice vrei, dar incearca sa te axezi pe ingrediente proaspete si sanatoase. Autoarea dietei iti recomanda sa eviti alimentele degresate, pentru ca sunt foarte procesate.
* Controleaza-ti fiecare portie de mancare
Repetam : dimensiunea portiei de mancare este cel mai important aspect al dietei Martini. Chiar daca mananci doar alimente sanatoase si cu putine calorii, tot trebuie sa-ti masori portiile cu ajutorul unui pahar de Martini. Atunci cand mananci la restaurant, nu manca toata portia din farfuria, ci doar o treime. Va fi greu la inceput, dar te vei obisnui. Pentru a nu irosi mancarea si banii, imparte portia de mancare cu prietenii sau ia restul la pachet.
* Fereste-te de gustari
Gustarile sunt mai degraba un fel de mancat pe fond emotional decat o hrana sanatoasa, provenita din foame. Jennifer Sander considera ca gustarile nu sunt un rezultat al foamei, ci mai degraba o reactie emotionala la diferite stari de spirit, precum frustrarea, stresul, furia sau chiar plictiseala.
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Slăbitul și consumul de apă: cât și când trebuie să bei apă
22.11.2024