Slăbește sănătos cu 4 super alimente
Mănânci, slăbești și te simți grozav! Nu ti-ar plăcea ca acesta să fie motto-ul tău de zi cu zi și să renunți să te mai chinui cu diete fade, care te fac să slăbești 3 kg și să pui la loc 5? Cercetări din domeniul nutriției spulberă mitul dietei de înfometare și ne îndeamnă mai degrabă să slăbim... mâncând!
06.10.2023
Timp estimat de citire:
3 minute, 6 secundeExistă câteva alimente ce trebuie incluse în meniul zilnic al oricărei persoane care vrea să slăbească într-un mod durabil și sănătos. Conform unelor teorii, acestea nu sunt doar alimente, ci super-alimente, pentru că au o mulțime de nutrienți esențiali pentru buna funcționare a organismului uman, stimulează funcțiile vitale și îți infuzează corpul cu vitamine – și, în plus, sprijină arderea grăsimilor.
Brânză degresată
Chiar dacă nu are cel mai bun gust din lume și, din cauza numeroaselor diete stricte care te obligă să consumi cantități industriale de brânză de vaci slabă, ne-am cam săturat de ea, brânza degresată este un super-aliment, sănătos și minunat pentru siluetă. Ca să scapi de gustul cam fad, inventează combinații îndrăznețe de brânzică de vaci cu busuioc proaspăt și pătrunjel sau cu miere și câteva stafide.
Calciul pe care îl conține brânza îți fortifică sistemul osos, însă și în ceea ce privește slăbirea avem vești bune. Cercetătorii de la Universitatea din Tennessee au arătat că persoanele supraponderale care au ținut dietă și au consumat zilnic trei porții de lactate degresate au slăbit cu 70% mai mult și au ars o cantitate dublă de grăsime față de cei care au consumat doar o porție de brânzeturi slabe.
Morcovi
Dulci și aromați, morcovii pot reprezenta o gustare sănătoasă între mese, chiar și la birou (dacă îi cureți și îi tai rondele) sau îi poți include în salate sau alte mâncăruri sănătoase. Morcovii sunt deosebit de benefici pentru organismul uman, sunt ieftini, scad nivelul de colesterol, îmbunătățesc vederea, au calorii negative, proprietate excelentă pentru slăbit și îți insanatosesc pielea, datorită conținutului de vitamina A. Ai toate motivele pentru a începe să consumi morcovi mai des!
Orez brun
Chiar dacă nu are tocmai puține calorii (350 calorii/100 g), orezul brun poate fi consumat cu moderație în curele de slăbire pentru că are alte beneficii pentru a sprijini orice dietă și te scapă de diverse neplăceri, precum balonarea. Orezul brun conține fier, calciu, fosfor și proteine, fiind, de asemenea, o sursă de vitamina B. Orezul integral (brun) este recomandat în problemele digestive, cum ar fi constipația, ce pot fi sursele unei acumulări de kilograme, datorită cantității mari de fibre pe care o conține.
Scorțișoară
În România, scorțișoara este asociată în mod special cu sărbătorile de iarnă și aroma lor specifică, însă poate fi consumată (și chiar este recomandat) pe tot parcursul anului, datorită proprietăților nutritive deosebite. Utilizată cu precădere de către vindecatorii Ayurveda, medicină tradițională indiană, scorțișoara reduce nivelul de zahăr din sânge, dovedindu-se utilă și în cazul pacienților cu diabet de tip 2, purifică sângele, ameliorează aspectul tenului, ameliorează durerile menstruale și musculare și accelerează metabolismul, pentru că stimulează circulația sângelui și, respectiv oxigenarea celulelor din întreg organismul. Poți consuma iaurt simplu, degresat, cu o linguriță de scorțișoară – un desert gustos, hrănitor și, mai ales, sărac în calorii!
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
„Ce să mănânc ca să slăbesc?” - reguli general valabile
11.09.2024