Retete surprinzator de delicioase cu ridiche neagra
Cand te gandesti la ridichea neagra, parca n-ai da doi bani pe ea. E mare si uratica si nici gustul nu pare a fi prea imbietor. In plus, o asociem mai degraba cu un remediu pentru raceala si tuse decat cu un ingredient culinar. Retetele de mai jos te vor face sa-ti schimbi aceasta parere si sa redescoperi ridichea neagra, o veritabila ”cenusareasa” a legumelor.
15.09.2015
13246


Timp estimat de citire:
2 minute, 37 secundeIata cum poti prepara adevarate delicii din si cu ridiche neagra. Le-am selectat pe cele care se bucura de mare succes in bucataria franceza.
Tartine cu somon afumat
Ingrdiente:
pentru 6 persoane
2 ridichi negre
3 felii de somon afumat
15 ml de smantana proaspata
1 lingurita de chimen
Mod de preparare: Curata ridichile de coaja si taie fin mai multe rondele, astfel incat acestea sa reprezinte aproximativ jumatate din cantatate. Restul mixeaza impreuna somonul afumat si smantana, iar la final adauga chimenul. Pune cate o lingurita din crema rezultata pe fiecare felie de ridiche neagra. Se pune cate o frunzulita de patrunjel de-asupra, pentru mai multa savoare.
Chipsuri crocante
Ingrdiente:
pentru 6 persoane
2 ridichi negre,
cateva fire de arpagic,
sare, piper
Mod de preparare: incinge cuptorul la 150 ° C. Curata ridichile de coaja si taie-le in felii foarte subtiri. Trece-le printr-un jet de apa rece, iar usuca-le foarte bine cu ajutorul unor prosoape de hartie. Procedeaza la fel si cu firele de arpagic. Pune o hartie de copt in tava si asaza feliile una cate una. Presara sare si piper, dupa gust. Da tava la cuptor timp de 25 minute, avand grija sa intorci feliile de ridiche la jumatatea timpului de preparare. Dupa ce se scot din cuptor, se pun intr-un bol, se presara cu arpagic tocat marunt si se servesc imediat.
Un alt fel de carpaccio
Ingrediente:
pentru 6 persoane
2 ridichi negre
4 portocale medii
100 grame de caviar
ulei de masline
Mod de preparare: Feliaza ridichile spalate in prealabil si pune-le intr-un bol cu apa rece si cuburi de gheata. Stoarce sucul unei portocale, iar pe celelalte curata-le de coaja si taie-le in rondele subtiri. Inainte de servire, scoate feliile de ridiche din apa si usuca-le. Asaza apoi pe o tava, alternativ, o felie de richide neagra, o felie de portocala. Stropeste cu ulei de masline si adauga peste sucul de portocale. Decoreaza compozitia cu caviar.
Supa crema
Ingrediente:
pentru 4 persoane
1 ridiche neagra
1 legatura de ridiche rosie
15 ml de smantana proaspata
15 ml de lapte
2 fire de asmatui sau alta planta aromatica, in functie de preferinta
sare
Mod de preparare: Opreste 4 ridichi rosii pentru decor, iar restul taie-le in bucati mici, la fel ca pe ridichea neagra, pe care o cureti de coaja in prealabil. Pune la fiert intr-o craticioara laptele si smantana. Adauga ridichile, un praf de sare, acopera cu un capac. Lasa sa fiarba la foc molcom timp de 15 minute. Mixeaza apoi compozitia si trece-o printr-o sita, pentru a indeparta fibrele mai mari. Gusta si, daca mai simti nevoia, condimenteaza. Toarna supa in 4 cani si decoreaza cu felii subtiri din ridichile rezervate si asmatui. Aceasta supa poate fi consumata calda sau rece. Truc: daca vrei sa aduci un strop de culoare, adauga in timpul fierberii cateva cuburi de sfecla rosie.
Pofta buna!
Natalia Talmacec

Rețeta pepene verde prăjit: este senzația verii!
05.08.2022