Rețete surprinzător de delicioase cu ridiche neagră
Când te gândești la ridichea neagră, parcă n-ai da doi bani pe ea. E mare și urâțică și nici gustul nu pare a fi prea îmbietor. În plus, o asociem mai degrabă cu un remediu pentru răceală și tuse decât cu un ingredient culinar. Rețetele de mai jos te vor face să-ti schimbi această părere și să redescoperi ridichea neagră, o veritabilă ”cenușăreasă” a legumelor.
21.08.2023
Timp estimat de citire:
2 minute, 59 secundeIată cum poți prepara adevărate delicii din și cu ridiche neagră. Le-am selectat pe cele care se bucură de mare succes în bucătăria franceză.
Tartine cu ridiche neagră și somon afumat
Ingrdiente (pentru 6 persoane)
- 2 ridichi negre;
- 3 felii de somon afumat;
- 15 ml de smântână proaspătă;
- 1 linguriță de chimen.
Mod de preparare
Curăță ridichile de coajă și taie fin mai multe rondele, astfel încât acestea să reprezinte aproximativ jumătate din cantitate. Restul mixează împreună somonul afumat și smântână, iar la final adaugă chimenul. Pune câte o linguriță din crema rezultată pe fiecare felie de ridiche neagră. Se pune câte o frunzuliță de pătrunjel deasupra, pentru mai multă savoare.
Chipsuri crocante din ridiche neagră
Ingrdiente (pentru 6 persoane)
- 2 ridichi negre;
- câteva fire de arpagic;
- sare, piper.
Mod de preparare
Încinge cuptorul la 150 ° C. Curăță ridichile de coajă și taie-le în felii foarte subțiri. Trece-le printr-un jet de apă rece și usucă-le foarte bine cu ajutorul unor prosoape de hârtie. Procedează la fel și cu firele de arpagic. Pune o hârtie de copt în tavă și așază feliile una câte una. Presară sare și piper, după gust. Dă tavă la cuptor timp de 25 minute, având grijă să întorci feliile de ridiche la jumătatea timpului de preparare. După ce se scot din cuptor, se pun într-un bol, se presară cu arpagic tocat mărunt și se servesc imediat.
Un alt fel de carpaccio (cu ridiche neagră)
Ingrediente (pentru 6 persoane)
- 2 ridichi negre;
- 4 portocale medii;
- 100 grame de caviar;
- ulei de măsline.
Mod de preparare
Feliază ridichile spălate în prealabil și pune-le într-un bol cu apă rece și cuburi de gheață. Stoarce sucul unei portocale, iar pe celelalte curăța-le de coajă și taie-le în rondele subțiri. Înainte de servire, scoate feliile de ridiche din apă și usucă-le. Așază apoi pe o tavă, alternativ, o felie de ridiche neagră, o felie de portocală. Stropește cu ulei de măsline și adaugă peste sucul de portocale. Decorează compoziția cu caviar.
Supă cremă cu ridiche neagră si ridiche roșie
Ingrediente pentru 4 persoane
- 1 ridiche neagră;
- 1 legătură de ridiche roșie;
- 15 ml de smântână proaspătă;
- 15 ml de lapte;
- 2 fire de asmățui sau altă plantă aromatică, în funcție de preferință;
- sare.
Mod de preparare
Oprește 4 ridichi roșii pentru decor, iar restul taie-le în bucăți mici, la fel ca pe ridichea neagră, pe care o cureți de coajă în prealabil. Pune la fiert într-o crăticioara laptele și smantana. Adaugă ridichile, un praf de sare, acoperă cu un capac. Lasă să fiarbă la foc molcom timp de 15 minute. Mixează apoi compoziția și trece-o printr-o sită, pentru a îndepărta fibrele mai mari. Gustă și, dacă mai simți nevoia, condimentează. Toarnă supa în 4 căni și decorează cu felii subțiri din ridichile rezervate și asmățui. Această supă poate fi consumată caldă sau rece. Truc: dacă vrei să aduci un strop de culoare, adaugă în timpul fierberii câteva cuburi de sfeclă roșie.
Poftă bună!
Idei de dressing sănătos pentru salată
27.11.2024