Poti slabi mancand
Standardele de frumusete impun siluete silfide, asa ca tot mai multe doamne devin preocupate în mod deosebit de kilogramele în plus. Cea mai la îndemana solutie pentru a slabi este considerata a fi înfometarea, însa specialistii atrag atentia ca înfometarea lipseste organismul de nutrientii necesari bunei functionari, ceea ce în timp duce la boala.
21.05.2012
Timp estimat de citire:
2 minute, 15 secunde„Poti slabi mancand”, subliniaza nutritionistul Gabriela Man. „Trebuie sa ne alimentam de 4 sau 5 ori pe zi pentru a permite pancreasului sa secrete insulina fractionat. Daca lasam mai mult de patru ore fara sa bagam ceva în gura si începe sa ne chinuiasca foamea, cand vom începe sa ne hranim se va secreta mai multa insulina ca de obicei. În plus, cand ne înfometam, organismul percepe acest gest ca pe o amenintare si intra în stare de conservare a energiei: corpul asteapta prima ocazie ca sa îsi creeze depozite de rezerva (la prima masa servita încearca sa depoziteze) si celulele grase îsi activeaza mecanisme care împiedica arderea grasimilor pe care le stocheaza” adauga Gabriela Man.
Alimentatie echilibrata
Potrivit specialistilor, alimentele consumate pe durata întregii zile, ar trebui sa asigure urmatoarele proportii din principalele categorii de nutrienti: proteine (15%), glucide (55%) si grasimi (30%). Din pacate, pana acum ceva timp grasimile erau considerate nocive pentru sanatate si erau eliminate complet din ceea ce se întelegea prin alimentatie sanatoasa.
„O dieta complet lipsita de grasimi este extrem de daunatoare pentru organism, pentru o persoana sanatoasa se recomanda ca grasimile sa reprezinte circa 30% din aportul caloric zilnic. Astfel ca nu trebuie sa eliminam grasimile din alimentatie, trebuie doar sa selectam cu atentie aportul de grasimi în functie de efectele lor asupra organismului. ” subliniaza Gabriela Man.
Trebuie sa avem în vedere ca exista grasimi rele (saturate si trans) si grasimi bune (nesaturate). Recomandarile institutiilor internationale sunt, ca pe cat posibil, sa încercam sa înlocuim grasimile rele cu cele bune. Surse de grasimi bune: uleiurile vegetale (de in, de rapita, de floarea soarelui), margarinele de noua generatie, fructele oleaginoase (nucile, alunele, migdalele, fisticul) si pestele (precum somonul, macroul, sardinele). Surse de grasimi rele: carnea grasa de porc, carnea grasa de vita, carnea de oaie, lactatele grase precum untul si smantana.
Surse bune de Omega 3 si Omega 6 sunt si acele tipuri de fainuri si paste concepute special pentru cei preocupati de pierderea în greutate. Este important de subliniat ca putem slabi doar prin schimbarea obiceiurilor alimentare, însa nu exista regim pe lumea aceasta care sa ne ajute si la tonifierea musculara. Daca dorim o silueta mai frumos conturata, mai ferma, atunci asocierea sportului este obligatorie.
Totul despre beneficiile consumului de măsline
23.10.2024