Păstrăv cu piure de mazăre

Timp estimat de citire1 minut, 37 secunde

Fie că vorbim de masa de prânz sau de cină, această rețeță este ușor de preparat și poate fi realizată în orice perioadă din an. Păstrăvul este unul din alimentele bogate în acizii Omega-3, benefici organismului, iar mazărea este una dintre cele mai sănătoase legume. Din acest motiv această rețetă este recomandată atunci când vrei sa adopți un stil de viață sănătos sau te lupți cu kilogramele în plus.

Ingrediente

  • 300 g păstrăv
  • 150 g mazăre
  • 50 ml lapte
  • Pătrunjel
  • Ulei de măsline
  • Busuioc
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare

Se taie păstrăvul în jumătăți egale, se condimentează bine și se pun fiecare în câte o folie de aluminiu. După ce au fost înfășurate în aluminiu, bucățile de pește se pun pe grătar și se lasă 8 minute (pe fiecare parte).

În paralel, mazărea se pune într-o oală și se lasă la fiert până când devine moale. Ulterior se pune într-un blender împreună cu laptele, puțin pătrunjel și busuioc și câteva picături de ulei de măsline. Se dă prin blender până când devine o pastă omogenă.

Beneficii

Păstrăvul este bogat în acizi grași Omega-3 care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Pe lângă acizii grași Omega-3, păstrăvul este bogat în proteine, vitamina B12, vitamina D, fosfor, seleniu, acid folic. Datorită substanțelor nutritive, păstrăvul este recomandat ca parte a dietelor sănătoase.

Mazărea este una din cele mai sănătoase legume. Bogată în vitamina A, vitamina B6, vitamina C, vitamina K, tiamină, fosfor, mazărea conține nutrienți necesari unei organism sănătos.  Mazărea este, de asemenea, o sursă bogată de fibre și proteine astfel încât ajută la îmbunătățirea digestiei și oferă senzația de sațietate.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate