Metoda inedita de a fenta poftele, validata de experti

Timp estimat de citire1 minut, 10 secunde

Te confrunti frecvent cu dorinta irezistibila de a da iama in prajituri, ciocolata sau alte alimente care-ti pun in pericol silueta? Oamenii de stiinta au descoperit o modalitate formidabila de a face fata dependentelor: jocul Tetris.

De mai bine de 30 de ani, jocul Tetris face furori! Cu siguranta insa putini s-au gandit ca, pe langa distractie si amuzament, acest faimos joc video poate avea si efecte benefice asupra sanatatii. Un grup de cercetatori britanici si australieni a demonstrat recent ca acesta se dovedeste de mare ajutor in cazul dependentelor.

Te joci 3 minute si-ti trece

In cadrul studiului lor, cercetatorii au solicitat unui grup de 31 de voluntari sa evalueze forta adictiilor lor inainte si dupa ce au jucat Tetris timp de 3 minute, de sapte ori pe zi. Drept urmare, cei mai multi participanti au raportat o diminuare cu aproape 14% a tentatiilor. Metoda a dat rezultate atat in cazul dependentei de tutun, alcool, cafea, cat si in cazul poftelor alimentare sau sexuale.

„Consumul de droguri sau alimente este motivat de imaginarea indeplinirii obiectivului. Deci scopul este sa distragem atentia persoanei de la gandurile sale pentru a lupta cu aceste dorinte greu de reprimat”, au explicat autorii studiului. Ei au sugerat ca rezultate similare pot fi obtinute si cu ajutorul jocurilor „Candy Crush” sau altele de acest fel.

Concluziile studiului au fost publicate in revista de specialitate „Addictive Behaviors” (Comportamente Adictive).

Natalia Talmacec

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate