Eddie Hall, unul dintre cei mai puternici oameni de pe planetă, încearcă sporturi olimpice

Timp estimat de citire:

1 minut, 45 secunde

Strongman-ul Eddie Hall și-a petrecut o mare parte din 2020 pregătindu-se pentru viitorul meci de box împotriva rivalului Hafthor Bjornsson (The Mountain din Game of Thrones), care va avea loc anul viitor. Dar, în timpul liber, el se distrează provocându-se cu alte modalități de antrenament. Recent, împreună cu prietenul său Pat, a abordat două discipline olimpice: aruncarea ciocanului și aruncarea discului.

„Am făcut-o în liceu, înainte să fiu exmatriculat”, spune Eddie Hall despre aruncarea discului. “Din câte îmi amintesc este greu. Este o greutate mare care trebuie să ți se potrivească în mână și are 2 kilograme”.  Se gândește cu admirație la recordul mondial, stabilit în 1986 de Juergen Schult, care a aruncat discul 74,08 metri. La prima aruncare, Hall reușește doar 36 de metri. „Destul de nasol”, spune el.

Apoi decide să urmărească videoclipul lui Juergen Schult când a doborât recordul mondial pentru a-i copia tehnica. Încearcă să execute rotațiile necesare, dar reușește o aruncare și mai slabă. Nu renunță totuși și atinge până la urmă o distanță totuși impresionantă, de 42 de metri. „Sunt fericit cu 42 de metri, o fac prima dată de când aveam 12 ani”, spune Hall. “Fiind un participant la Strongest Man, sunt foarte bun în a muta greutatea din locul A în locul B, dar din punct de vedere tehnic nu sunt atât de grozav. Să stăpânești tehnica aruncării discului necesită ani și ani de muncă.”

Băieții au încercat, de asemenea, aruncarea ciocanului, o altă probă Olimpică. Rezultatele au fost cam aceleași.  

Despre Eddie Hall

Edward Stephen Hall are 32 de ani și a câștigat concursul World’s Strongest Man (“Cel mai puternic om din lume”) în 2017. A fost deținătorul recordului mondial la îndreptări (deadlift) pentru 4 ani, reușind să ridice de la sol 500 de kg. A fost depășit anul acesta de Hafþór Júlíus Björnsson, care a ridicat 501 kg. Rivalitatea dintre cei doi a dus la organizarea unui meci de box, care va avea loc în 2021.  

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate