Dezordinea din bucatarie, risc suplimentar pentru castigul ponderal

Timp estimat de citire0 minute, 39 secunde

Um ambient dezordonat si neigienic provoaca o stare de stres pe care oamenii au tendinta de a o combate cu ajutorul mancarii, avertizeaza autorii unui studiu aparut in revista „Environment and Behavior”.

Concluziile se desprind in urma unui experiment realizat pe un grup de 98 de femei, in care o parte dintre ele au fost invitate intr-o bucatarie perfect curata, iar celelalte, intr-una in care era debandada: ziare pe masa, vase in chiuveta, iar telefonul suna incontinuu. Femeile au fost rugate sa petreaca in respectivele spatii aproximativ 10 minute, avand la dispozitie, pe mese, un platou cu gustari, diverse prajituri si bastonase de morcovi proaspeti. Testul a relevat ca, in bucatariile in care domnea dezastrul, participantele au mancat, in medie, de doua ori mai multe dulciuri, consumand circa 61 de calorii in cele 10 minute.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate