Cum slăbesc bărbații și cum slăbesc femeile

Timp estimat de citire2 minute, 55 secunde

Când un cuplu decide să slăbească împreună folosind aceeași dietă și urmând același program de sport, se întâmplă, aproape inevitabil, următorul lucru: el slăbește mai mult, mai rapid și cu efort mai puțin față de ea. Ținând cont și de faptul că femeile se îngrașă mai ușor decât bărbații, am putea spune fără ezitare că, din acest punct de vedere, natura a fost nedreaptă cu sexul frumos.

Când se îngrașă, femeile acumulează grăsime pe fese, pe burtă și pe picioare. Bărbații, în schimb, pun preponderent pe burtă, iar de acolo, prin regim și sport, grăsimea dispare mai ușor. În procesul de slăbire, ei sunt avantajați și de faptul că metabolismul și arderile sunt mai rapide. Un alt atu al bărbaților îl reprezintă masa musculară, net superioară. Ei au cu aproximativ  8 kg de mușchi mai mult față de ele, iar mușchii, chiar și în stare de repaus, consumă calorii. Și la capitolul ”celule adipoase” femeile stau prost, pentru că acestea sunt în cantitate dublă.

Pe măsură ce femeile se apropie de 30 de ani, bazinul începe să se lățească, iar explicația este destul de simplă: este perioada în care corpul este pregătit pentru nașterea naturală.  

Hormonii și dezechilibrele emoționale

Lună de lună, în perioada menstruației, femeile luptă cu retenția de apă și pofta de dulce, care îngreunează semnificativ procesul de slăbire. De vină este reducerea nivelului magneziului din organism, care face ca și cantitatea de insulină să scadă, iar atunci organismul începe să ceară dulce, iar tentația este greu de stăpânit. Multe femei se îngrașă în perioada respectivă, în timp ce altele rețin apă și se balonează.

Dincolo de atuurile fiziologice, nici cele emoționale nu sunt de neglijat. Ai văzut vreodată un bărbat deprimat consolându-se cu o ciocolată? Puțin probabil. Femeile sunt cele care mănâncă mai mult pe fond emoțional. Se hotărăsc ușor să înceapă o dietă, dar la fel de ușor și renunță la ea sau se abat de la regim. Bărbații, în schimb, dacă au ajuns în punctul în care au decis că vor să slăbească, merg până la capăt cu planul. Se urnesc mai greu, ce-i drept, însă sunt mai conștiincioși.

Programe cardio versus greutăți

Studiile arată că cele mai eficiente diete pentru bărbați sunt cele foarte exacte, în care li se spune clar ce, cât și când să mănânce. În schimb, femeile slăbesc mai ușor cu regimurile în care li se permit alegerile, adică li se oferă principiile generale de urmat, iar ele își stabilesc singure meniul.

Când merg la sală, femeile preferă programele de tip cardio, în timp ce bărbații optează pentru greutăți. Rezultatele sunt tot în favoarea bărbaților, pentru că ei câștigă masă musculară (care duce la arderea caloriilor), în timp ce femeile pot pierde din musculatură.  Chiar și estetic, tot ei sunt mai câștigați, pentru că, după slăbire, celulita, pielea lăsată și vergeturile îi afectează mult mai puțin.

La bărbați, nivelul testosteronului începe să scadă moderat după 30 de ani și semnificativ după 40 de ani. Scade atunci și masa musculară, iar bărbații tind să acumuleze kilograme.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate