Cotlet de miel la grătar

Timp estimat de citire2 minute, 19 secunde

În tradiția noastră, Paștele este de neconceput fără friptură de miel. Tocmai de aceea, te invităm să o treci și anul acesta pe lista delicateselor, dar să-i surprinzi pe cei ai casei cu o nouă rețetă de preparare a acesteia.

Chiar dacă suntem în plină pandemie, sărbătoarea Paștelui rămâne un prilej de intensă bucurie, de regăsire și de reuniune familială, fie ea în variantă restrânsă sau mijlocită de tehnologie. Nu vom putea fi fizic aproape de toți cei dragi, dar asta nu ne poate împiedica să ne apropiem altfel unii de ceilalți.

În această perioadă, mai mult ca oricând e important să nu renunțăm la amintirile și obiceiurile care ne unesc, aici incluzându-le și pe cele culinare. Așadar, fă toate demersurile necesare și, pe lângă pască și ouă roșii, nu ezita să pui pe masa de sărbătoare și această apetisantă friptură de miel.

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 8 bucăți de cotlet de miel (600 – 700 g în total);
  • ¼ de linguriță de sare de mare;
  • ¼ de linguriță piper;
  • 1 linguriță de coajă de lămâie rasă.

Ingrediente necesare pentru sosul Chimichurri:  2 linguri de ulei de măsline extravirgin; 2 linguri de frunze de pătrunjel proaspăt, tocat; 1 linguriță de coajă de lămâie rasă; 2 linguri de cană de suc de lămâie; 1 file de anșoa conservată în ulei; 1 cățel mic de usturoi; 2 linguri de măsline naturale tăiate mărunt; 2 linguri de nuci mărunțite; ¼ de linguriță de boia uite; 3 linguri de ulei de măsline extravirgin; 2 linguri de frunze de mentă proaspătă.

Mod de preparare

  1. Curăță de pielițe, spală și usucă folosind prosoape de hârtie fiecare bucată de cotlet, apoi așază-le pe o foaie de copt și presară-le cu sare, piper și coajă de lămâie pe ambele părți. La final stropește-le cu 2 linguri de ulei și lasă-le deoparte.
  2. Preîncălzește grătarul.
  3. Pentru prepararea sosului chimichurri, pune într-un blender uleiul, menta, pătrunjelul, coaja și sucul de lămâie, anșoa și usturoiul. Mixează totul până când obții o compoziție cu textură grosieră. Transfer-o într-un castron și încorporează măslinele, nucile și ardeiul roșu.
  4. Coace cotletele pe grătarul încins timp de 2-3 minute pe fiecare parte și serviți imediat cu chimichurri.

Valori nutriționale per porție (2 cotlete): 284 de calorii; 23 g grăsimi, din care saturate doar 4 g; 1 g de fibre; 2 g carbohidrați; 17 g de proteine; 24 mcg de folați; 52 mg de colesterol; 0 g zaharuri; 325 UI vitamină A; 7 mg de vitamina C; 29 mg de calciu; 2 mg de fier; 334 mg de sodiu; 264 mg de potasiu.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate