Cele două băuturi care topesc grăsimea de pe burtă!
Când vine vorba de grăsimea de pe abdomen, multe persoane sunt dispuse să încerce orice variantă pentru a scăpa de surplusul împovărător într-un mod cât mai sănătos. Iar două băuturi la îndemâna oricui pot ajuta extrem de mult la scăderea în greutate.
27.05.2022
Timp estimat de citire:
3 minute, 38 secundeZilele calde de vară nu sunt motiv de bucurie pentru toată lumea. Sezonul cald vine cu ținute care scot în evidență silueta și imperfecțiunile ei, după caz. Așadar, un abdomen mai puțin tonifiat sau care are acei “colăcei” inestetici îi va face pe unii dintre cei care au această problemă să se simtă ușor stânjeniți în anumite situații.
Însă grăsimea de pe burtă nu e doar inestetică, ci prezintă și un pericol major pentru sănătate. Grăsimea abdominală este asociată cu riscuri grave pentru organism, cum sunt bolile de inimă, diabetul, accidentul vascular cerebral și hipertensiunea arterială. Totodată, studii recente sugerează, de asemenea, o legătură între grăsime și cancer.
În același timp, când ne gândim la lupta cu kilogramele în plus, automat ne vin în minte măsuri drastice: ore în șir la sală și farfurii cu două linguri de mâncare fadă în mijloc. Dar se pare că nu este deloc așa. Potrivit specialiștilor în nutriție, consumul de anumite băuturi poate avea un efect profund asupra pierderii grăsimii de pe abdomen. Iar ceaiul reprezintă una dintre soluții. Dar există un anume tip de ceai care ar putea să ajute extrem de mult.
Ceaiul verde, aliat în lupta cu grăsimea abdominală
„Ceaiul verde crește consumul de energie, care este un factor vital în pierderea în greutate, deoarece trebuie să ardeți mai multă energie decât consumați pentru a pierde în greutate. Și în timp ce pierderea în kilograme poate părea destul de modestă la început, o cantitate semnificativă din greutatea pierdută este chiar din grăsimea abdominală”, a explicat dr. Tim Bond, cercetător și expert în ceai.
„Studiile arată rolul pe care catechinele din ceaiul verde îl au în procesul de pierdere a grăsimii abdominale, în special atunci când facem și exerciții fizice”, mai explică specialistul.
Un studiu recent, publicat în National Library of Medicine, a analizat efectul ceaiului verde asupra metabolismului energetic. Studiul a implicat 21 de subiecți – 11 femei și 10 bărbați. Cercetarea a fost efectuată în două zile diferite, după un mic dejun standardizat însoțit fie de apă, fie de ceai verde. S-a constatat că ceaiul verde consumat dimineața a ajutat la creșterea consumului de energie în comparație cu apa.
Un alt studiu, care a implicat 60 de subiecți cu obezitate, a demonstrat eficiența ceaiului verde asupra scăderii în greutate. Ca parte a unei diete de slăbire, acest tip de ceai a dus la pierderea a 3,3 kg în plus pe parcursul a 12 săptămâni. Acest beneficiu se datorează conținutului de epigalocatechin galat (EGCG) și cofeină, substanțe regăsite atât în ceaiul negru, cât și în ceaiul verde, ce pot stimula metabolismul și, prin urmare, pot arde calorii.
„Consumul de ceai contribuie la pierderea în greutate și în grăsime printr-un efect prebiotic”, a adăugat dr. Bond. Cercetările au mai arătat și că polifenolii din ceai generează acizi grași cu lanț scurt (SCFA) în intestin care interacționează cu microbiota intestinală și influențează metabolismul grăsimilor.
Cum topește oțetul de mere grăsimea de pe burtă
Acidul acetic este principala componentă activă a oțetului de mere, despre care se spune că este unul dintre principalii factori care ajută la accelerarea pierderii de grăsime.
Există studii pe animale de laborator care sugerează că acidul acetic ajută la:
- scăderea nivelului de zahăr din sânge,
- scăderea nivelului de insulină,
- îmbunătățirea metabolismului,
- reducerea depozitării și arderea grăsimilor,
- suprimarea apetitului.
Un alt studiu a explorat în continuare efectele oțetului de mere, descoperind că acidul acetic reușește să suprime și acumularea de grăsime corporală. „Administrarea acidului acetic a inhibat acumularea de grăsime corporală și de lipide hepatice fără a modifica consumul de alimente sau greutatea mușchilor scheletici”, a concluzionat studiul.
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Cum funcționează dieta daneza cu pui? Beneficii si riscuri
09.10.2024