Cât înseamnă 100 de calorii în nuci

Timp estimat de citire1 minut, 18 secunde

De foarte multe ori auzim recomandarea de a include în alimentație nuci, migdale, alune și alte oleaginoase pentru a ne menține creierul în formă și inima sănătoasă. Ba mai mult, ele sunt prezentate și drept o opțiune excelentă la gustare în cadrul programelor care vizează scăderea în greutate. Cu condiția monitorizării stricte a consumului, desigur.

Dincolo de virtuțile lor extraordinare, oleaginoasele au o densitate calorică ridicată. Tocmai de aceea, în cazul consumului lor se impune o atenție mai mare în ceea ce privește cantitatea. Altfel, riscul de a face excese este considerabil, mai cu seamă atunci când numărul caloriilor alocate meniului zilnic trebuie să fie restricționat.

Cum arată 100 de calorii în oleaginoase

Când vine vorba de nuci, reperul pentru o porție este, în general, căușul palmei. Ei bine, s-ar putea să nu fie tocmai cea mai bună metodă de evaluare, întrucât, din punct de vedere caloric, o mână de migdale nu-i totuna cu o mână de nuci.

Ca să înțelegi mai bine la ce anume ne referim, îți arătăm în continuare ce înseamnă o gustare de 100 de calorii pe bază de nuci. Diferențele dintre diferitele tipuri de oleaginoase te vor surprinde!

Nuci braziliene = 3 bucăți

Nuci de Macadamia = 6 bucăți

Nuci = 7,5 jumătăți

Nuci Pecan = 9 jumătăți

Caju = 11 bucăți

Alune de pădure = 11 bucăți

Migdale = 13 bucăți

Arahide = 16,5 bucăți

Fistic = 25 bucăți

Semințe de pin  = 77 bucăți

Natalia Talmacec

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate