Am slabit 50 de kilograme si viata mea s-a schimbat
Bogdan Epureanu are 25 de ani, este din Botosani si pina curind a avut ... 140 kg.Trei luni tine o dieta hipocalorica bazata pe 1.200 de kilocalorii pe zi (dimineata: 300 kcal, prinz: 450 kcal, gustare: 150 kcal, seara: 300 kcal), are o viata sportiva activa - 30 de minute de jogging / stepper / bicicleta medicinala, un antrenament dur de conditie fizica de trei ori pe saptamina -, bea 6 – 8 l de lichide pe zi si scapa de peste 50 kg.
28.02.2006
Timp estimat de citire:
5 minute, 3 secunde1. Ce anume v-a facut sa spuneti ca "Gata, nu se mai poate asa, trebuie sa slabesc"?
Nu a fost o decizie brusca… era practic o decizie luata cu mult timp inainte, dar aminata din cauza altor prioritati. Oricum motivele erau clare: estetice si de sanatate.
Stilul de viata te ingrasa
2. Descrieti o zi obisnuita cind erati supraponderal.
Aveam un stil de viata foarte sedentar… director la o agentie imobiliara fiind, plecat de acasa dimineata pe la 6 si ma intorceam seara tirziu (dupa cum bine remarca prietena mea: plecam de acasa inainte sa se trezeasca ea si de multe ori ajungeam dupa ce ea
adormise deja). Mesele le luam doar in oras, in general constind in pizza sau shaworma comandate la birou. In oras oriunde ma deplasam, mergeam doar cu masina, astfel incat eu intr-o saptamana nu cred ca mergeam un singur kilometru pe jos.
3. Ati avut probleme cu sanatatea din cauza greutatii
excesive? Daca da, care au fost acestea?
Surprinzator dar nu am avut deloc; ba chiar si la 140 de kilograme eram intr-o forma relativ buna (imi aduc aminte ca la o excursie pe munte eu eram
intotdeauna primul). Dar stiu ca acestea le datoramtineretii si trecutului cind am avut o viata sportiva activa, si stiu de asemenea ca daca as fi continuat mult cu acel stil de viata cit de curind problemele arfi aparut.
4. Dupa ce ati slabit, problemele de sanatate au incetat?
Dupa cum am spus probleme de sanatate nu au existat nici inainte… dar oricum efectele pozitive s-au vazut clar… un tonus mai bun, o putere de munca crescuta etc.
5. Ati avut indoieli legate de aspectul dumneavoastra fizic?
Nu doar indoieli, ci chiar certitudini negative.
6. Cum v-au sustinut familia si prietenii in lupta cu
kilogramele?
Norocul meu a fost ca nu sint un om pofticios -deci nu ma lasam influentat de ceea ce vedeam in casa ca se maninca si astfel ceilalti nu au trebuit sa suporte constringeri. Dar oricum de sustinut am fost sustinut, fie si doar prin faptul ca intotdeauna aveam in frigider si o gama larga de alimente dietetice.
Cum a reusit sa slabeasca
7. Care era stilul de viata in timpul regimului de
slabire? Ce alimente preferate aveati?
O data cu schimbarea obiceiurilor alimentare am facut schimbari si in stilul general de viata. Pe linga antrenamentele efectuate (care au fost doar in perioada regimului efectiv) am incercat sa imi fixez o regula (care o respect si azi si cred ca o voi respecta toata viata): sa imi gasesc timp sa fac in fiecare zi macar doi kilometri pe jos si macar citeva exercitii de gimnastica dimineata. Pe linga asta au fost schimbari minore, dar care cumulat au ajutat: urcam pe scari si nu cu liftul, daca mergeam undeva cu un mijloc de transport in comun coboram cu o statie mai devreme si parcurgeam ultima parte a drumului pe jos etc.
Despre alimente preferate… nu stiu daca au existat… pur si simplu mincam ceea ce stiam ca
trebuie sa maninc, ceea ce stiam ca imi face bine.
S-a ghidat dupa trei principii de aur
8. Cum ati ajuns la concluzia ca anumite alimente nu va fac bine? Care au fost sursele de informare in privinta alegerii unui regim nutritional corect?
In toata perioada regimului alimentar am urmat trei principii care pentru mine s-au dovedit de aur:
– un control exact al caloriilor consumate; aveam o lista pe frigider cu continutul caloric al tuturor alimentelor si cintaream orice mincam.
– preferinta pentru alimentele bogate in proteine, deoarece daca regimul alimentar este dublat si de exercitii fizice atunci aceste proteine nu se depun ca grasime si protejeaza muschii (deoarece cred ca toti dorim sa scapam de tesutul adipos si nu de masa musculara);
– am mincat aproape orice, dar intotdeauna am ales alternativa cu cele mai putine calorii (ex: am consumat suc, dar light; am consumat iaurt, dar degresat; am consumat si dulciuri pina la un anumit punct, dar fara zahar; etc)
9. Ati apelat la ajutorul unui medic in timpul
perioadei de slabire sau ati facut analize medicale?
Pentru alcatuirea dietei nu, dar in cursul ei cred ca a fost ceva normal. In conditiile in care am slabit peste 50 de kilograme trebuia sa verific tot timpul cum stau cu sanatatea, deoarece o slabire atit de rapida si de masiva ar fi putut cauza un dezechilibru in organism. Din fericire pentru mine insa, constitutia mea sanatoasa, stilul de viata ales si regimul alimentar echilibrat au facut ca analizele sa imi iasa intotdeauna foarte bune.
O noua infatisare… o viata noua
10. Cum va simtiti acum, cind aveti cu 40 de kilograme mai putin?
Sint un alt om, ma simt cum ma simteam la 18 ani… plin de energie, cu mult mai multa forta de
munca si mult mai multa pofta de viata.
11. Care sint noile obiceiuri alimentare? Ce stil de viata propuneti cuiva doritor sa slabeasca?
Am trei luni de cand am incheiat regimul alimentar si sunt mandru ca nu am pus niciun kilogram inapoi (ba chiar am mai slabit vreo doua). Acum nu imi mai
cintaresc elementele, dar pastrez stilul de viata pe care mi l-am format in cele 3 luni de regim:
– o viata activa; minim 2 kilometri de mers pe jos si 15 minute de gimnastica in fiecare zi
– alimente bogate in proteine si sarace in grasimi
– consum orice aliment, dar intotdeauna varies.
Cel mai sexy saxofonist din România s-a transformat total!
15.02.2021