logo Slab sau Gras Tonica Group
Menu
  • Noutăți
        • statul prelungit pe scaun

          Statul prelungit pe scaun micșorează creierul, iar exercițiile fizice nu anulează daunele

          mai 21, 2025
          alimente nesănătoasă, de tip junk food

          STUDIU: Doar 5 minute de reclame la junk food îi fac pe copii să mănânce mai mult

          mai 14, 2025
          cum se face o flotare la perete

          Un antrenament de doar 5 minute pe zi poate avea un impact uriaș asupra sănătății

          aprilie 24, 2025
          radiografie dentara

          România, la coada clamentului în UE în privința sănătății orale

          martie 21, 2025
  • Diete
        • Diete de slabit
        • Diete pentru îngrăsat
        • Diete Periculoase
        • Diete sănătoase
        • Dieta de primăvară cu castraveți: cum s-o ții pentru beneficii multiple

          Dieta de primăvară cu castraveți: cum s-o ții pentru beneficii multiple

          mai 21, 2025
          Dieta cu arpacaș: reguli pentru o dietă sănătoasă și echilibrată

          Dieta cu arpacaș: reguli pentru o dietă sănătoasă și echilibrată

          mai 14, 2025
          dieta de 16 zile

          Human Being Diet: cum poți slăbi în 16 zile și să te menții pe termen lung

          mai 2, 2025
  • Nutriție sănătoasa
        • Puterea Alimentelor
        • Igiena alimentației
        • Calorii alimente
        • Alimentatie sănătoasă pentru copii
        • Beneficii fructe și legume
        • Nutriție sportivă
        • Alimentația în sarcină
        • alimentația în adolescență

          Alimentația în adolescență – startul către un stil de viață sănătos

          aprilie 29, 2025
          alegeri alimentare sănătoase

          Alimentația – între nevoi, pofte, dorințe

          aprilie 28, 2025
          Moduri de preparare a ouălor

          Moduri de preparare a ouălor

          aprilie 22, 2025
  • Povești de succes
        • Postul intermitent l-a ajutat pe un medic din SUA să slăbească aproape 60 de kilograme în 18 luni

          Postul intermitent l-a ajutat pe un medic din SUA să slăbească aproape 60 de kilograme în 18 luni

          ianuarie 12, 2023
          Cel mai sexy saxofonist din România s-a transformat total!

          Cel mai sexy saxofonist din România s-a transformat total!

          februarie 15, 2021
          Transformare radicală: cum a reușit să slăbească un tip însingurat și deprimat

          Transformare radicală: cum a reușit să slăbească un tip însingurat și deprimat

          septembrie 28, 2020
          „Am dat jos peste 16 kg în 5 luni”

          „Am dat jos peste 16 kg în 5 luni”

          ianuarie 13, 2020
  • Rețete
        • Rețete Dieta Keto
        • Rețete pentru Cină
        • Rețete Raw
        • Rețete Rina
        • Rețete sănătoase
        • Rețete smoothie
        • Dulciuri Sănătoase
        • Rețete Dieta Mediteraneeana
        • Rețete Detox
        • Rețete cu Carne
        • Rețete Dukan
        • Rețete pentru Copii
        • Rețete Diabetici
        • Rețete cu Pește
        • Rețete Pranz Sănătos
        • Rețete Celiaci
        • Rețete Mic Dejun Sănătos
        • Salate pentru masa de Paște. Idei creative pentru mese echilibrate

          Salate pentru masa de Paște. Idei creative pentru mese echilibrate

          aprilie 14, 2025
          îndulcitori cu stevie

          Beneficiile consumului de stevie, rețete sănătoase cu stevie

          aprilie 8, 2025
  • Sănătate
        • Alergii alimentare
        • Diabet și boli de nutriție
        • Diete pentru prevenirea bolilor
        • Wellness - Stil de viată
        • Remodelare Corporala
        • Soluții pentru picioare grele: exerciții, plante medicinale, masaj

          Soluții pentru picioare grele: exerciții, plante medicinale, masaj

          mai 16, 2025
          ce este diabetul de tip 5

          Diabetul de tip 5: o nouă formă de diabet recunoscută oficial

          mai 12, 2025
          igiena dentară precară

          Igiena orală deficitară poate afecta inima

          mai 7, 2025
  • Sport
        • Exerciții pentru slăbit
        • Interviuri cu sportivi
        • Personal Trainer
        • plimbarea zilnică

          4 metode prin care îți poți transforma plimbarea zilnică într-un antrenament eficient 

          aprilie 25, 2025
          Exerciții ușoare în caz de hernie de disc (video)

          Exerciții ușoare în caz de hernie de disc (video)

          aprilie 8, 2025
          Alergarea: ghid pentru începători și avansați

          Alergarea: ghid pentru începători și avansați

          aprilie 7, 2025
  • Psihologie
        • ce este anorexia

          Anorexia – între mituri și realitate

          mai 7, 2025
          noul an 2025

          2025, anul noilor pro(porții)

          decembrie 31, 2024
          cum sa reduci stresul si anxietatea

          10 metode validate de terapeuți pentru a reduce stresul și anxietatea

          noiembrie 11, 2024
          ce pot face oamenii creativi

          Expert: Oamenii sănătoși și creativi au în comun aceste 6 lucruri

          octombrie 7, 2024
  • Vedete
        • Vedete din Romania
        • Vedete internaționale
        • Faimosii XXL
        • actrița Julia Roberts

          Cina preferată a Juliei Roberts: doar 3 ingrediente și multe proteine

          martie 4, 2025
          Restricții estetice pentru Otilia Bilionera, din cauza unei probleme de sănătate

          Restricții estetice pentru Otilia Bilionera, din cauza unei probleme de sănătate

          aprilie 4, 2024
          actrița Olivia Munn

          Actrița Olivia Munn și lupta sa cu cancerul mamar

          martie 14, 2024
  • Terapii alternative
        • capsule de salvie pentru slăbit

          Ce trebuie să știi despre capsulele de salvie pentru slăbit?

          februarie 27, 2025
          Ceai de frunze de dafin pentru slăbit: mit sau realitate?

          Ceai de frunze de dafin pentru slăbit: mit sau realitate?

          februarie 26, 2025
          Cele mai bune 3 ceaiuri asociate cu slăbitul. Ce spun studiile?

          Cele mai bune 3 ceaiuri asociate cu slăbitul. Ce spun studiile?

          februarie 10, 2025
          Ceai de cimbru pentru slăbit: mit sau realitate?

          Ceai de cimbru pentru slăbit: mit sau realitate?

          februarie 10, 2025
nutritie-sanatoasa

Top 10 cele mai nutritive legume, pe care ar trebui să le consumăm cu prioritate

Știm cu toții că legumele sunt benefice pentru sănătate. Ele însă nu sunt egale din punct de vedere nutritiv. Deși toate sunt surse bune de fibre – pe care majoritatea dintre noi ar trebui să-l consumăm în cantități mai mari –, vitamine, minerale și antioxidanți, anumite legume le conțin în concentrații mai mari decât altele.

27.08.2024

Natalia Talmacec
Legumele cele mai nutritive
Timp estimat de citire

Timp estimat de citire:

13 minute, 29 secunde
Distribuie pe WhatsApp Distribuie pe Facebook
Cuprins
1. Scăderea consumului, un semn de îngrijorare
2. Alegerile mai bune, o posibilă soluție

Cu toate că legumele pe care le consumăm s-au mai schimbat de-a lungul generațiilor, un lucru a rămas neschimbat. Vorbim aici de rolul lor important în menținerea stării de sănătate. Ele au o contribuție inestimabilă la întărirea sistemului imunitar și la susținerea sănătății oaselor, mușchilor, precum și organelor interne. „Cinci pe zi” este mantra care ne-a fost insuflată în ultimele două decenii. În fapt, „cu cât mai multe, cu atât mai bine”. Acesta este noul consens la care s-a ajuns în rândul nutriționiștilor

Recent, oamenii de știință au venit cu recomandarea ca oamenii să încerce să consume 30 de varietăți diferite de alimente de origine vegetală pe săptămână, aici incluzând și nuci, semințe și cereale integrale, pe lângă legume și fructe.

Scăderea consumului, un semn de îngrijorare

În ciuda rolului lor extrem de important, legumele au început să ocupe un loc tot mai diminuat în meniul zilnic. Cantitățile de legume cumpărate a atins un minim istoric în ultimii 50 de ani, în timp ce consumul de carne a crescut simțitor, fiind încurajat de promovarea unor diete bogate în proteine. În acest context, n-ar trebui să ne mire faptul că avem mai multe cazuri de rahitism (cauzat de lipsa de vitamina D și calciu), precum și o creștere alarmantă a spitalizărilor din cauza malnutriției și a deficiențelor de fier.

Alegerile mai bune, o posibilă soluție

În condițiile în care am ajuns să consumăm mai puține legume, este important să vizăm maximizarea șanselor de a ne acoperi nevoile nutritive. Cum? Asigurându-ne că includem cu prioritate în alimentație legumele cu cel mai bun scor în privința aportului de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți.

Pentru a face alegeri inspirate, putem ține cont de clasamentul propus de Rhiannon Lambert, o nutriționistă celebră din Marea Britanie, autoarea cărții „Știința nutriției pe bază de plante” – „The Science of Plant-Based Nutrition”– , recent publicată, care este o adevărată „biblie” a legumelor. Iată selecția ei, prezentată în The Telegraph:

Broccoli – indicat mai ales pentru proprietățile antiinflamatorii

Top 10 cele mai nutritive legume, pe care ar trebui să le consumăm cu prioritate

Un adevărat izvor de substanțe nutritive, broccoli este încărcat cu vitamine, minerale, antioxidanți și fitonutrienți, broccoli este bogat în vitaminele C și K, care susțin funcția imunitară și sănătatea oaselor. De asemenea, conține sulforafan, un antioxidant puternic, cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii, care s-a dovedit că poate reduce capacitatea celulelor canceroase de a se multiplica.

În plus, broccoli este bogat în fibre, acid folic și potasiu, ceea ce-l face de mare ajutor în susținerea sănătății inimii și în îmbunătățirea digestiei.

Cel mai sănătos mod de a mânca broccoli

Pentru a păstra nutrienții din broccoli, gătește-l la aburi sau consumă-l crud în salate sau ca gustare. Evită fierberea timp îndelungat și, în general, gătitul excesiv. Acesta poate duce la o pierdere semnificativă de vitamine solubile în apă (vitamina C și folat) și alți compuși antioxidanți.

Varza kale – indicat mai ales pentru gestionarea tensiunii arteriale

de ce să consumi kale

Datorită densității sale nutritive și aportului substanțial de antioxidanți, varza kale este considerată adesea un „superaliment”. Aceasta are un conținut ridicat de vitamine esențiale (A, C și K), precum și de fibre, calciu și fier. Conține și antioxidanți puternici precum quercetina și kaempferolul, care acționează sinergic pentru a reduce stresul oxidativ și inflamația. Nivelurile ridicate de luteină și zeaxantină din varza kale susțin sănătatea ochilor. Gama sa impresionantă de fitonutrienți contribuie la sănătatea generală, făcând din ea o alegere de top pentru o dietă bogată în nutrienți.

Cel mai sănătos mod de a mânca varza kale

La fel ca în cazul broccoli, pentru a păstra substanțele nutritive din varza kale, gătește-o rapid la aburi sau, și mai bine, consum-o crudă, în salate sau smoothie-uri. Evită fierberea prelungită sau gătirea excesivă, deoarece aceste metode de gătit pot reduce dramatic aportul de vitamine și densitatea nutritivă generală.

Ardeii grași – indicați mai ales pentru imunitate

De ce sa consumi ardei gras

Disponibili în diverse culori, fiecare oferind beneficii unice pentru sănătate, ardeii grași se remarcă prin conținutul bogat de vitamina C, vitală pentru funcția imunitară, sănătatea pielii și vindecarea rănilor. Sunt surse generoase și de vitaminele A și E, potasiu și fibre. Datorită antioxidanților conținuți, printre care se numără betacarotenul, luteina și zeaxantina, susțin sănătatea ochilor și protejează împotriva daunelor oxidative, care, se știe, sunt răspunzători de accelerarea proceselor de îmbătrânire și apariția problemelor de sănătate cronice, așa cum sunt și bolile de inimă.

Cel mai sănătos mod de a mânca ardeii grași

Pentru a păstra substanțele nutritive din ardeii grași, consumă-i cruzi, în salate sau ca gustări. O altă opțiune ar fi să fie sotați rapid, la foc mediu, pentru a le va oferi o aromă delicioasă. Gătitul prelungit la temperaturi ridicate, de peste 200 °C și fierberea pot duce la pierderea vitaminelor hidrosolubile (în special a conținutului ridicat de vitamina C), precum și la deteriorarea fitonutrienților valoroși.

Cartofii dulci – indicați mai ales pentru sănătatea ochilor și a pielii

De ce să consumi cartofi dulci

O sursă excelentă de vitamine, minerale și antioxidanți, cartofii dulci sunt o alegere de top din perspectiva aportului de nutrienți. Aceste legume sunt deosebit de bogate în betacaroten, pe care organismul îl transformă în vitamina A, importantă pentru buna funcționare a organismului din mai multe puncte de vedere. Susținerea funcției imunitare, protejarea vederii și menținerea sănătății pielii se numără printre efectele sale benefice.

Cartofii dulci furnizează și cantități apreciabile de fibre dietetice, favorizând o digestie sănătoasă și niveluri stabile de zahăr în sânge. Pe lângă toate acestea, aceste legume sunt o sursă excelentă de vitamina C, mangan și potasiu, toate contribuind la sănătatea generală. Antioxidanții din cartofii dulci ajută la combaterea inflamației și a stresului oxidativ, sporind și mai mult valoarea lor nutritivă.

Cel mai sănătos mod de a găti cartofii dulci

Pentru a păstra substanțele nutritive din cartofii dulci, coace-i sau gătește-i la aburi cu tot cu coajă. Aceasta conține foarte multe fibre. Păstrând-o, poți beneficia de un aport suplimentar de fibre. Evită fierberea și prăjirea, precum și gătirea excesivă, ca să nu le diminuezi conținutul de nutrienți.

Varza roșie – indicată mai ales pentru proprietățile antiinflamatorii

cu ce e buna varza rosie

Varza roșie oferă un număr impresionant de vitamine, minerale și antioxidanți. Este deosebit de bogată în vitamina C, care ajută la protejarea celulelor, menține sănătatea pielii, a vaselor, oaselor și cartilajelor și ajută la vindecarea rănilor. Varza roșie este, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina K, importantă pentru coagularea sângelui și sănătatea oaselor, și de vitamina A, care susține vederea și sănătatea pielii.

Culoarea violet închis a verzei roșii se datorează conținutului său ridicat de antociani, antioxidanți puternici care ajută la reducerea inflamației și pot proteja împotriva bolilor cronice, nutrienți pe care nu îi veți găsi în varza verde sau albă. De fapt, varza roșie conține semnificativ mai multă vitamina A, vitamina C și antioxidanți decât varza obișnuită. De asemenea, varza roșie conține fibre, care ajută la digestie și promovează un microbiom intestinal sănătos.

Cel mai sănătos mod de a mânca varză roșie

Pentru a ne putea bucura de toate substanțele ei nutritive, cel mai bine este să o consumăm crudă, în salate, sau ușor sotată. Ca și în cazul verzei obișnuite, fermentarea este o altă modalitate excelentă de a-i spori valoarea nutritivă, prin îmbogățirea cu probiotice. În felul acesta, devine un aliat de nădejde al sănătății sistemului digestiv, al colonului în mod special. Evită fierberea îndelungată, deoarece aceasta poate duce la pierderea semnificativă a culorii vibrante și a nutrienților solubili în apă, cum ar fi vitamina C.

Morcovii – indicați mai ales pentru funcția imunitară și sănătatea ochilor și a pielii

De ce sa consumi morcovi

Bine cunoscuți pentru conținutul lor ridicat de betacaroten, morcovii protejează vederea, susțin funcția imunitară și sănătatea pielii. De asemenea, furnizează o cantitate substanțială de fibre dietetice, care promovează o digestie sănătoasă și glicemii mai stabile. Morcovii conțin antioxidanți puternici, precum luteina și zeaxantina, care ajută la menținerea sănătății ochilor.

Cel mai sănătos mod de a mânca morcovii

Deși morcovii sunt o gustare excelentă în stare crudă, spre deosebire de alte legume, gătitul le poate îmbunătăți profilul nutrițional. Aceasta deoarece prepararea termică ajută la descompunerea pereților celulari, ceea ce face ca betacarotenul să fie mai ușor absorbit și transformat în vitamina A de către organism. Gătirea la aburi sau fierberea rapidă reprezintă pentru morcovi metodele optime de a le păstra conținutul nutritiv și a le spori biodisponibilitatea.

Sfecla roșie – indicată mai ales pentru gestionarea tensiunii arteriale

La ce e buna sfecla rosie

Bogată în acid folic, mangan și potasiu, sfecla roșie și-a câștigat notorietatea în rândul experților în nutriție, datorită conținutului de betalaine, fitonutrienți cu puternice proprietăți antioxidante și antiinflamatoare.

Un alt punct forte al acestei rădăcinoase în constituie conținutul ridicat de nitrați. Organismul nostru convertește acești compuși în oxid nitric, un produs cu efect relaxant asupra pereților vaselor de sânge, care ajută la îmbunătățirea fluxului sangvin și la reducerea tensiunii arteriale. Totodată, culoarea intensă a sfeclei roșii reprezintă o dovadă a bogăției sale de fitonutrienți cu roluri importante și variate în menținerea sănătății.

Cel mai sănătos mod de a mânca sfeclă roșie

Pentru a beneficia de cât mai multe din substanțele nutritive din sfecla roșie, gătește-o la aburi sau coace-o la temperaturi moderate. Dacă o tolerezi, o poți consuma crudă în salate sau sucuri. Sfecla roșie poate fi consumată și murată. Fermentarea o împănează cu bacterii favorabile intestinului, deși duce la pierderea unei cantități mici de nutrienți. Evită fierberea și gătitul prelungit la temperaturi ridicate, petnru a evita pierderea sau alterarea nutrienților, în special a vitaminelor hidrosolubile și a mineralelor.

Ceapa – indicată mai ales pentru susținerea sănătății digestive

La ce e buna ceapa

Uitată adesea într-un con de umbră, ceapa este o legumă foarte nutritivă și, totodată, versatilă, fiind folosită într-o gamă vastă de mâncăruri. Aceasta este o sursă excelentă de vitamine (C, B6, acid folic) și  potasiu. Este o bună furnizoare și de antioxidanți, în special de quercetină, renumită pentru virtuțile sale antioxidante și antiinflamatorii. În plus, ceapa este bogată în prebiotice, un tip de fibre care promovează proliferarea bacteriilor intestinale benefice.

Ce soi de ceapă să alegi? Oricare! Ceapa roșie conține niveluri mai mari de antociani, substanțe fitochimice care au fost asociate cu reducerea riscului de boli cronice. Pe de altă parte, ceapa albă conține mai multă quercetină, care pot ajuta la scăderea hipertensiunii arteriale.

Cel mai sănătos mod de a mânca ceapă

Desigur, cel mai bine e să fi consumată crudă. Cum însă acest lucru nu este întotdeauna posibil, pentru a păstra în bună parte substanțele nutritive, ceapa trebuie gătită prin înăbușire, la foc mediu, sau prin sotare rapidă. Prăjirea și gătitul prelungit la temperaturi ridicate pot distruge compușii benefici. De aceea, e bine să fie evitate. Pe de altă parte, expunerea cepei la o căldură moderată, pe o perioadă mai lungă, cum ar fi atunci când este gătită în sosuri, poate reduce conținutul anumitor antioxidanți, fără a-i modifica însă în mod dramatic valoarea nutritivă.

Conopida – indicată mai ales pentru proprietățile antiinflamatorii

La ce e bună conopida

Bogată în vitamine, minerale și antioxidanți, conopida este deosebit de bogată în vitamina C, care susține funcția imunitară, menține pielea sănătoasă și protejează celulele de stresul oxidativ. Leguma este, de asemenea, o sursă foarte bună de vitamina K, un micronutrient cu un rol deosebit în susținerea sănătății oaselor și în procesul de coagulare a sângelui. Conține și cantități substanțiale de acid folic, important pentru sinteza ADN-ului și creșterea celulară. La fel ca broccoli, conopida conține și sulforafan, un antioxidant puternic, recunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și anti-cancer. Prin conținutul generos de fibre, conopida sprijină digestia și ajută la menținerea sănătății intestinale.

Cel mai sănătos mod de a consuma conopidă

Pentru a beneficia din plin de substanțele nutritive, gătește conopida la aburi sau frige-o la temperaturi moderate. Evită fierberea îndelungată, deoarece aceasta alterează nutrienții, dar și gustul, conferindu-i o textură mai puțin plăcută. Conopida poate fi utilizată ca o alternativă cu conținut scăzut de carbohidrați pentru cereale. Vorbim aici de orezul de conopidă sau crusta de pizza. Acestea sunt opțiuni formidabile pentru persoanele care vizează scăderea în greutatea, dar mai cu seamă pentru cele cu diabet, care au nevoie de alimente cu indice glicemic (IG) scăzut.

Ciupercile – indicate mai ales pentru susținerea imunității

ce contin ciupercile

Ciupercile stau foarte bine la capitolul conținutului de vitamine B, așa cum sunt riboflavina (B2), niacina (B3) și acidul pantotenic (B5), care pot susține producția de energie și sănătatea creierului.  Acestea legume nu se lasă mai prejos nici în ceea ce privește aportul de potasiu, cupru și seleniul, acesta din urma fiind un mineral-cheie pentru buna funcționare a sistemului imunitar.

În plus, ciupercile sunt una dintre puținele surse non-animale de vitamina D, despre care știm că ajută la întărirea imunității. Asta însă dacă au fost expuse la lumina soarelui. În cazul în care ciupercile nu au fost expuse la lumina UV sau la lumina directă a soarelui, este puțin probabil să conțină niveluri ridicate de vitamina D. E important de reținut, totuși, că tipul de vitamina D prezent în ciuperci (D2) are o biodisponibilitate mai scăzută decât D3, care se găsește în produsele de origine animală sau în alge. Totodată, ciupercile mai conțin nutrienți imunomodulatori, cum ar fi beta-glucanul, care poate susține capacitatea organismului de a lupta împotriva infecțiilor. Acestea sunt o sursă generoasă și de prebiotice, un tip de fibre care ajută la dezvoltarea unui microbiom intestinal sănătos, o componentă importantă a apărării naturale a organismului.

Cel mai sănătos mod de a consuma ciupercile

Ciupercile pot fi marinate, gătite la grătar, sotate sau adăugate la supe și tocănițe. Pentru a le crește nivelul de vitamina D, lăsă-le în lumina directă a soarelui timp de 15-20 de minute înainte de a le găti. Evită gătitul excesiv, pentru a le păstra conținutul nutritiv.

Data publicarii: 27.08.2024Data ultimei actualizari: 11.09.2024

Etichete

Etichete:

aport de vitamine și minerale, beneficii ardei gras, beneficii broccoli, beneficii cartofi dulci, beneficii ceapa, beneficii conopida, beneficii morcovi, beneficii sfecla rosie, beneficii varza kale, beneficii varza roșie, legume nutritive

Articole recomandate din categoria Nutritie sanatoasa

alegeri alimentare sănătoase
Alimentația - între nevoi, pofte, dorințe
Vreau să mănânc ceva! Îmi este poftă de... ceva! Aș mânca.....

28.04.2025

Alina Epure
nutritie sanatoasa
Moduri de preparare a ouălor
Moduri de preparare a ouălor

22.04.2025

Dr. Alin Popescu
nutritie sanatoasa
Alimente care reduc pofta de dulce. Alternative sănătoase la zahăr
Alimente care reduc pofta de dulce. Alternative sănătoase la zahăr

17.04.2025

Irina Gache
nutritie sanatoasa
Alimente bogate în vitamina K2: listă, beneficii, de ce sunt importante
Alimente bogate în vitamina K2: listă, beneficii, de ce sunt importante

15.04.2025

Elena Cornelia Dobre
nutritie sanatoasa
Carbohidrați complecși vs. carbohidrați simpli. Cum să faci alegeri sănătoase
Carbohidrați complecși vs. carbohidrați simpli. Cum să faci alegeri sănătoase

14.04.2025

Irina Gache
nutritie sanatoasa
Beneficiile consumului de ștevie, rețete sănătoase cu ștevie
Beneficiile consumului de ștevie, rețete sănătoase cu ștevie

10.04.2025

Ecaterina Lupașcu
nutritie sanatoasa
Făina Manitoba: ce este, beneficii și utilizări culinare
Făina Manitoba: ce este, beneficii și utilizări culinare

07.04.2025

Cătălin Țânțăreanu
nutritie sanatoasa

Cele mai vizualizate articole

  1. Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie
    21.01.2025
    0
  2. Dieta Dukan de la A la Z
    02.12.2020
    306
  3. Dieta cu supă de varză
    18.08.2023
    182
  4. Dieta Oshawa
    18.08.2023
    181
  5. “Am slabit 26 de kilograme cu Kangoo Jumps”
    07.08.2013
    150
  6. Am slăbit 12 kg într-o lună!
    19.10.2006
    66

Instrumente de sănătate

Calculator calorii
Calculator greutate ideală
Calculator hidratare optimă
Calculator rata metabolismului bazal
Calculator procent grăsime corporală
Calculator indice masă corporală
Noutati Evenimente Sanatate Retete

Recomandări din alte categorii

Mersul pe jos vă ajută să slăbiți
Cina preferată a Juliei Roberts: doar 3 ingrediente și multe proteine
Consumul de semințe de mac: beneficii și contraindicații
Dieta de primăvară cu castraveți: cum s-o ții pentru beneficii multiple
Slab sau Gras aprilie-mai 2020. Ediție online gratuită!
Trusa de vacanta pentru o vara de nota 10
tonica group
facebook
instagram
youtube
GALENUS SRL
Nr. Registrul Comerţului: J1999005916407
CUI: RO 11906760
Activitate principala: 5811
Adresă sediu social: Bucureşti, Bdul. Unirii, nr. 15, bl. B3, mezanin, sect. 4
Despre
  • Povestea Slab sau Gras
  • Regulamente concursuri
Contact
  • Contactează-ne
  • Publicitate
Parteneri
  • Noutăți
  • Diete
Solutionarea alternativa a litigiilor
Solutionarea online a litigiilor
newsletter-icon
Copyright © Tonica Group 2025
  • Termeni și condiții
  • Contactează-ne