Supa de curcan

Timp estimat de citire1 minut, 19 secunde

Pentru o masa echilibrata supele pot fi optiunea ideala. Avand de obicei putine calorii si fiind satioase, sunt ideale si in regimurile de slabit. Iata o reteta usor de preparat care are ca ingredient principal carnea de curcan, recunoscuta pentru avantajele pe care le aduce sanatatii.

Ingrediente pentru 8 portii

  • 500 grame de carne de curcan
  • 250 grame de telina
  • 300 grame de amestec de legume
  • 100 grame fidea
  • o ceapa
  • o legatura de patrunjel
  • sare si piper

Mod de preparare

Se taie ceapa, telina si carnea de curcan in cubulete si se asaza intr-o oala cu apa impreuna cu amestecul de legume. Se fierbe la foc mediu si se amesteca din cand in cand. In momentul in care supa da in fiert, se adauga si fideaua.

Atunci cand fideaua incepe sa se inmoaie, supa de curcan este gata. Se adauga sarea si piperul dupa gust si se mai amesteca putin. Se taie patrunjelul si se adauga in supa.

Beneficii

Carnea de curcan este sanatoasa, are putine calorii si este saraca in grasimi. Este bogata in vitaminele B3, B6 si B12, fier, zinc, fosfor. 100 grame de carne de curcan sunt echivalentul a 150 de calorii si 30 de grame de poteine.

Telina contine fibre, fiind un aliment ideal atunci cand vine vorba de o cura de slabit. Este bogata in vitaminele A, B, C, K, acid folic, magneziu, potasiu, calciu si fosfor

Consumul de legume este recomandat zilnic. Legumele asigura cantitatea necesara de fibre, minerale si alti nutrienti care ajuta la intarirea sistemului imunitar. Sarace in calorii, legumele contin aproape toate vitaminele si mineralele de care organismul are nevoie.

Marius Vasilescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu

Abonează-te