Schimbarea orelor de masa, de ajutor in lupta cu kilogramele in plus

Timp estimat de citire1 minut, 8 secunde

O simpla modificare a orarului meselor ne-ar putea ajuta sa consumam mai putine calorii si sa scadem mai usor in greutate. Aceasta este concluzia cercetatorilor de la Universitatea din Surrey, Marea Britanie, la capatul unui studiu pilot, cu date cantitative si calitative preliminare, realizat pe adulti cu exces ponderal considerabil, respectiv un IMC de 29, valoare aflata la limita superioara a supraponderalitatii.

Specialistii au impartit subiectii in mod aleatoriu in doua grupuri, astfel ca unii dintre ei au trebuit sa-si amane micul dejun si sa-si devanseze cina cu o ora si jumatate fata de orele obisnuite, pe cand ceilalti au continuat sa ia aceste mese ca pana atunci. Experimentul a durat putin peste doua luni, iar la finalul lui diferentele dintre cele doua grupuri au fost notabile. Concret, in randul subiectilor din grupul cu orarul meselor modificat, s-a observat o reducere „semnificativa“ a adipozitatii, iar analiza jurnalelor alimentare pe care acestia le-au completat o scos la iveala o diminuare generala a apetitului si a consumului de calorii. De asemenea, in cazul lor a avut loc si o imbunatatire a profilului glicemic. Toate acestea insa nu sunt lipsite de dezavantaje: schimbarea orelor de masa nu doar ca necesita efort de adaptare, ci creeaza dificultati la nivel familial si social, un aspect negativ raportat de jumatate dintre participanti, care cred ca nu vor putea sa tina ritmul pe termen lung.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate