Retete culinare pentru dieta californiana

Timp estimat de citire1 minut, 55 secunde

De cateva luni incoace, dieta californiana creeaza valuri in randul persoanelor care doresc sa slabeasca repede si sanatos. Pentru ca este un regim de slabire echilibrat si nutritiv pentru intregul organism, Slab sau Gras iti prezinta trei retete culinare inspirate din dieta californiana!

Dressing cu otet din vin rosu pentru salate

Dressingul cu otet din vin rosu este hipocaloric si esential in acest regim, intrucat salatele sunt ingredientul principal al dietei californiene sau Sonoma – poti citi mai multe despre aceasta dieta in articolul publicat de SlabsauGras.ro
 

Ingrediente:
1 lingura otet din vin rosu
1 lingurita mustar Dijon
O jumatate de lingurita ulei de masline extravirgin
O jumatate de ceapa mica maruntita
Un praf de sare
Un praf de piper
 

Preparare: Pune ceapa maruntita intr-un bol, impreuna cu otetul si lasa la macerat timp de o jumatate de ora, apoi adauga mustarul si amesteca bine. Toarna mixtura intr-o tigaie mica in care ai incins un strop de ulei de masline si adauga sarea si piperul. Amesteca bine si lasa sosul pe foc timp de 5 minute.

 

Salata de fasole verde si rosii, pentru dieta californiana

Aceasta salata este hranitoare si usor de preparat, fiind o alegere grozava pentru dupa-amiezele in care vrei sa mananci ceva dietetic si sa nu petreci prea mult timp in bucatarie!

Ingrediente:
500 g de fasole verde, curatata si spalata
3 rosii mari
2 linguri de busuioc, proaspat sau uscat
O ceapa mica
Dressing cu otet din vin rosu pentru salate (vezi reteta de mai sus)
Preparare: Fierbe fasolea verde timp de 5 minute, apoi scurge si combina cu restul de ingrediente. Poti adauga sare si piper dupa gust.

 

Salata californiana cu pui

Super savuroasa, salata californiana iti va incanta papilele gustative si o poti servi cu incredere chiar si celor care nu tin dieta, pentru ca nu pare a fi mancare “de regim”. Gustul este delicios!

Ingrediente:
500 g piept de pui dezosat, fara piele
30 ml de otet din vin rosu
5 linguri de ceapa verde, maruntita
2 mere de tip golden
O legatura de patrunjel
O lingura de smantana degresata
O jumatate de lingurita de sare
Un manunchi de conopida
O mana de miez de nuca
Un praf de piper

Preparare: Taie pieptul de pui in cubulete si prepara-l la gratar. Curata si taie merele feliute subtiri si marunteste conopida si miezul de nuca. Amesteca toate ingredientele intr-un bol si serveste cu pofta!

Raluca Mateescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu