Pulpe de pui cu pere
Poate părea o asociere neobișnuită, dar aromele se îmbină excelent. Este o rețetă potrivită pentru prânz, fiind sănătoasă și cu puține calorii. Încerci ceva nou?
01.03.2021
Timp estimat de citire:
1 minut, 26 secundeIngrediente
- 2 pulpe de pui (mărime medie)
- 2 pere
- O jumătate de țelină
- un morcov
- miere
- O jumătate de ceapă
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Mod de preparare
După ce au fost spălate bine, pulpele se curăță de piele și se stropesc cu ulei de măsline. Ulterior se presară sare și piper (după gust) și se pun pe un platou.
Într-un vas se amestecă o lingură de miere cu ceapa tăiată mărunt, peste care se adaugă puțină sare și piper. Sosul obținut se va turna mai târziu peste pulpele de pui.
Cele două pere se spală bine, se taie rondele și se scot sâmburii.
Țelina și morcovul se taie fâșii sau rondele.
Pe platou, alături de pulpele de pui, se adaugă sosul de miere cu ceapă, legumele și rondelele de pere și se lasă de cuptor aproximativ 20 minute.
Beneficii
Carnea este principala sursă alimentară de proteine. Aceasta conține aminoacizi, vitamina B, vitamina D, zinc, fier, seleniu, fosfor. Fosforul ajută la menținerea sănătății dinților și oaselor, a sistemului nervos central și funcționarea eficientă a rinichilor. Carnea de pui are un nivel scăzut de grăsime, fiind ideală în orice dietă.
Perele sunt bogate în fibre, vitamine și antioxidanți. Consumul de pere ajută organismul la îmbunătățirea digestiei și întăresc sistemul imunitar – datorită conținutului de vitamine, în special vitamina C. Totodată, perele ajută la reglarea tensiunii arteriale și nivelului de colesterol din sânge.
Lipie cu pui și legume
29.03.2021