31.08.2020
Timp estimat de citire:
1 minut, 31 secundeAtunci când ai poftă de ceva dulce, exotic, însă și vrei să ai parte și de o masă sățioasă și nutritivă, puiul cu smochine poate fi o alegere ideală. Aroma smochinelor te va cuceri din primul moment și împreună cu puiul beneficiezi de o gamă largă de vitamine și minerale. Rețeta este una dietetică și nu este deloc greu de făcut.
Ingrediente
- 300 grame piept de pui
- 200 grame smochine
- 1 ceapă
- 100 grame sos roșii
- 20 grame unt
- 70 mililitri vin
- Sare
- Piper
Mod de preparare
Se pun smochinele într-un vas cu apă și se lasă la înmuiat.
Într-o tigaie se pune untul împreună cu pieptul de pui și ceapa tocată mărunt. Se acoperă tigaia și se lasă carnea la fiert în propria zeamă. După ce scade apa se mai adaugă o cană cu apă și se lasă din nou la fiert.
După ce s-au înmuiat smochinele se adaugă în tigaie peste carne împreună cu sosul de roșii și vinul. Se adaugă sare și piper, după gust.
Se lasă la foc mic să fiarbă până ce scade.
Beneficii
Carnea este principala sursă alimentară de proteine. Aceasta conține aminoacizi, vitamina B, vitamina D, zinc, fier, seleniu, fosfor. Fosforul ajută la menținerea sănătății dinților și oaselor, a sistemului nervos central și funcționarea eficientă a rinichilor. Carnea de pui are un nivel scăzut de grăsime, fiind ideală în orice dietă.
Consumul smochinelor ajută organismul în a preveni inflamațiile, reduce oboseala și nivelul colesterolului din sânge. Acestea sunt o excelentă sursă de minerale – potasiu, mangan, fier, calciu, zinc și vitamine – B3, B4, B5, B6, C. Datorită numărului scăzut de calorii, acestea sunt recomandate atunci când ești la dietă și vrei să adopți un stil de viață sănătos.
Pregătește fursecuri de Crăciun acasă. Rețete simple și rapide
09.12.2024