Prietenii iti pot influenta silueta

Timp estimat de citire:1 minut, 5 secunde

Un nou studiu realizat la Washington arata ca persoanele cu cele mai pronuntate tendinte de ingrasare au prieteni mai grasi decat ele. La polul opus se afla persoanele cu prieteni mai slabi decat ele, ce au tendinta de a slabi sau, cel putin, de a se ingrasa intr-un ritm mai lent, arata studiul.

In studiu au fost inclusi aproximativ 2.000 de elevi de liceu si s-a demonstrat ca cercul de prieteni le influenteaza activitatea sportiva. Dr. David Shohman, unul dintre autorii studiului, a declarat ca aceste rezultate ii vor ajuta pe oamenii de stiinta sa dezvolte mai multe solutii pentru prevenirea obezitatii. Una dintre aceste solutii, sustine Shohman, este ca adolescentii sa fie tratati in grup, si nu izolati.

Studiul a avut ca scop determinarea motivului pentru care obezitatea se propaga intr-un anumit grup social. Este din cauza ca prietenii isi influenteaza comportamentul sau oamenii isi aleg prietenii in functie de asemanarea corporala? Unitatea de masura utilizata in studiu a fost indicele de masa corporala, orice IMC mai mare de 25 fiind considerat supraponderalitate, in timp ce persoanele cu IMC peste 30 sunt considerate obeze.

Rezultatul final al studiului este ca adolescentii tind sa isi aleaga prieteni asemanatori cu ei, insa acest lucru nu ii motiveaza sa slabeasca impreuna. Autorii studiului au declarat ca urmeaza alte studii pe aceasta tema.

Raluca Mateescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate