Paste cu ciuperci si prosciutto

Timp estimat de citire1 minut, 37 secunde

Iata o reteta de paste cu putine calorii, dar cu o savoare deosebita. Timpul de preparare este unul scurt (15 minute), la fel si timpul de gatit (20 minute). Spor la gatit!

Ingrediente

  • 90 grame de prosciutto (ambalat)
  • 1 lingurita de ulei de rapita
  • 2 cepe rosii, taiate subtire
  • 6 catei de usturoi maruntiti
  • 175 grame de paste din grau integral
  • 400 grame de ciuperci flat, taiate
  • 1 lingura de tarhon maruntit sau frunze de cimbru
  • 25 de grame de bucati de nuca
  • 2 pumni de patrunjel, maruntit

Metoda de preparare

  1. Incalzeste o tigaie mare si usuca prosciutto-ul pe rand pana cand devine crocant. Da-l la o parte. Adauga ulei in tigaie cu ceapa si usturoiul. Gateste pana cand ceapa si usturoiul incep sa devina aurii.
  2. Fierbe pastele, folosind instructiunile de pe pachet. Intre timp, decojeste ciupercile si pune-le in tigaie cu ceapa si gateste, amestecand frecvent, pana cand incep sa prinda culoare. Adauga si tarhonul/cimbrul si nucile si mai lasa-le pe foc cateva minute.
  3. Scurge pastele, lasand un pic de apa. Arunca spaghetele cu usturoiul si ciupercile si patrunjelul, iar daca mixul arata un pic uscat, adauga un pic din apa in care s-au fiert pastele pentru a le inmuia. Marunteste sau rupe prosciutto-ul crocant si arunca-l peste inainte de servire.

Beneficii

Prosciutto este unul dintre cele mai bine pastrate secrete ale gastronomiei italienesti. Este bogat in vitamine – B1, B2, B3, B6, B9, B12, vitamina E si minerale – zinc, potasiu, fosfor.

Pastele din grau integral sunt indicate intr-o dieta de slabit deoarece au un indice glicemic scazut. Contin o cantitate mare de fibre, astfel incat se impiedica acumularea de grasimi in organism si, de asemenea, ajuta la scaderea colesterolului “rau” din sange. Pastele din grau integral sunt bogate in vitamine B, vitamina K, vitamina E, calciu, magneziu, zinc si alte minerale.

Usturoiul este bogat in potasiu, magneziu, fosfor, calciu, vitamina B (B1, B2, B6), vitamina C. Ajuta la reducerea nivelului de colesterol “rau” din sange si la reglarea tensiunii arteriale.

Marius Vasilescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu