Paillard de pui cu lamaie si ierburi
Vrei sa iti gatesti pui si nu ai siguranta faptului ca nu se va usca? Aceasta reteta te asigura ca pieptul de pui la gratar, oricat de subtire ar fi, va fi gustos si suculent. Iar lamaia si ierburile ii vor da un gust racoritor si placut.
29.05.2018


Timp estimat de citire:
1 minut, 30 secundeTimp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 5 minute
Valoare calorica: 240 kcal
Ingrediente
- 6 bucati de piept de pui fara os
- 2 linguri de ulei de masline
- ½ lingura de otet balsamic
- 140g rucola
- 25 g parmezan
- Bucati de lamaie
Pentru marinat:
- 2 catei usturoi
- 3 crengute de rozmarin, maruntite foarte bine
- 6 frunze de salvie, maruntite fin
- Rozmarin
- Zeama de la o jumatate de lamaie si coaja de la 1
- 3 linguri de ulei de masline
Preparare:
- Pune fiecare piept de pui între doua bucati de hartie de copt. Aplatizeaza pana la un strat uniform de aproximativ 0.5 cm grosime. Pune-le apoi pe o farfurie.
- Pentru a face sosul marinat, zdrobeste usturoiul, adauga rozmarinul si salvia si apoi zdrobeste cu putere. Amesteca prin coaja de lamaie si zeama putin ulei de masline si niste piper negru. Pune sosul peste pui, asigurandu-te ca este bine acoperit. Acopera si lasa-l la rece vreme de doua ore.
- Incalzeste gratarul. Pune puiul pe fiecare parte cate 1-2 minute. Asaza-l pe un tocator de bucatarie si lasa-l acolo pentru cateva minute.
- Intre timp, pune uleiul si otetul balsamic intr-un bol mare. Adauga rucola si asezoneaza. Amesteca-le si apoi adauga parmezanul. Serveste salata cu pui si foloseste-te de bucatile de lamaie pentru a le stoarce peste.
Beneficii
Carnea este principala sursa alimentara de proteine. Aceasta contine aminoacizi, vitamina B, vitamina D, zinc, fier, seleniu, fosfor. Fosforul ajuta la mentinerea sanatatii dintilor si a oaselor, a sistemului nervos central si la functionarea eficienta a rinichilor. Carnea de pui are un nivel scazut de grasime, fiind ideala in orice dieta.
Marius Vasilescu

Rețete sub 400 de kcal cu pește și fructe de mare
31.01.2025