Nutritie sanatoasa

Este toamna si cei mai multi dintre noi asociaza acest anotimp cu abundenta: ardei grasi de diferite marimi si culori, gogosari, munti de verze, rosii, castraveti, pere, prune si struguri. Dar, ca furnica din fabula, este cazul sa ne gandim la venirea iernii si sa facem provizii. Din fericire, noi…
“Ceaiul tempereaza spiritul, armonizeaza mintea, alunga moleseala si reduce oboseala, trezeste simturile, gandurile si previne lenea”, spune un celebru proverb chinezesc. intr-o dupa-amiaza ploioasa de toamna, ce poate fi mai relaxant decat sa sorbi o cana cu ceai fierbinte, aromat, stand intr-o sofa comoda?
Ovaz, peste, afine, ceai verde si cartofi dulci… Ce au in comun aceste alimente? Sunt foarte hranitoare si esentiale intr-o dieta sanatoasa si saraca in grasimi. Incearca sa le consumi zi de zi si vei obtine rezultatele pe care ti le-ai dorit intotdeauna: mai putine kilograme, mai multa energie si…
Sa fie originea ei latina cea care ne-a transformat in fanii ei declarati? Sau poate usurinta cu care se prepara, varietatea uriasa, senzatia de satietate satisfacuta? Ori de vina sunt fast-food-urile care au adoptat-o si care o promoveaza nincetat, laudandu-i dimensiunile: „diametru: 50 cm; greutate: 1,5 kg; satisfactie: garantata”?
Mere, prune, coacaze si pere. Fructe bune, hranitoare, nimic de obiectat, insa parca ne-am plictisit de aroma pe care ne-o amintim inca din copilarie. Romania s-a emancipat si, odata cu ea, ne-am cultivat si noi gustul pentru preparatele cu tenta exotica. Ca sa nu mai vorbim de fructele tropicale! Eu…
Bauturile racoritoare sunt printre produsele al caror consum a crescut la un nivel urias in secolul XX. Traditionalele limonade, siropurile, sifonul au fost in buna parte inlocuite cu diverse alte bauturi produse industrial.
In zilele noastre, regasim sarea ca ingredient aproape in orice aliment, chiar si in dulciuri ori sucuri. Completeaza chestionarul si afla daca sarea din dieta ta iti poate pune sanatatea in pericol.
Solutiile de rehidratare au fost concepute cu scopul inlocuirii lichidelor si mineralelor pierdute prin transpiratie in timpul efortului fizic, dar si pentru a furniza o anumita cantitate de energie sub forma hidratilor de carbon (a glucidelor).
Painea este un aliment de baza inca din vremuri preistorice (prima paine a fost preparata in urma cu 12.000 de ani). Ea se regaseste frecvent in cantitati mari si in alimentatia omului modern. Multi obisnuiesc sa spuna ca painea ingrasa si nu este buna pentru „dieta”. Iata recomandarile noastre.
In zilele caniculare de vara, din cauza transpiratiei excesive organismul tau pierde apa si electroliti, proces destul de periculos daca nu inlocuiesti rapid pierderile. Consecintele care pot aparea sunt o serie de tulburari metabolice si cardiovasculare. Apa si mineralele pierdute pot fi inlocuite atat prin lichidele pe care le consumi…
Pagina 46 din 47« Prima...102030...4344454647
Politica de confidentialitate