Kilogramele in plus, a doua sursa de stres dupa problemele cu banii

Timp estimat de citire0 minute, 51 secunde

Un nou studiu realizat de Ipsos arata ca slabitul se numara in continuare printre cele mai importante preocupari ale femeilor si este o sursa majora de stres. Doar una din doua femei afirma ca se simte bine in pielea ei, iar starea de bine este data de senzatia ca esti frumoasa si seducatoare (pentru 48% dintre participantele la studiu), dar si de silueta (34%). La sondaj au raspuns 1.000 de femei cu varsta intre 18-65 de ani, iar majoritatea au declarat ca greutatea corporala este un element fundamental al starii de bine. 

Studiul arata ca 8 din 10 femei sunt atente la silueta lor, iar pentru unele dintre ele dorinta de a fi in forma se transforma in obsesie si genereaza stres: 4 din 10 femei afirma ca greutatea excesiva este un factor de stres. Mai mult de atat, pentru femeile care tin regim (314 din 1.000), kilogramele in plus reprezinta a doua sursa de stres dupa problemele cu banii si sunt considerate a fi mai presus de anxietatea legata de viata profesionala sau familiala.

Sursa: topsante.com

Raluca Baciu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate