Exercitiile fizice, adevarat remediu antiinflamator

Timp estimat de citire0 minute, 55 secunde

Activitatea fizica declanseaza in organism un proces benefic impotriva inflamatiei, avand un puternic rol protector. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, o echipa de cercetatori de la Universitatea din San Diego, SUA, a examinat raspunsurile fiziologice ale unui grup de adulti carora li s-a cerut sa mearga pe o banda de alergare la o intensitate corespunzatoare starii lor fizice.

In acest sens, oamenii de stiinta au prelevat probe de sange si au efectuat o serie de masuratori atat inainte, cat si dupa sesiunile de antrenament, concentrandu-se in special asupra sistemului nervos simpatic, care controleaza un numar mare de activitati pe care nu le constientizam. De exemplu, in timpul exercitiilor fizice, acesta determina cresterea frecventei cardiace si a tensiunii arteriale, stimuland secretia hormonilor produsi de glandele suprarenale, inclusiv adrenalina si noradrenalina. Ei bine, se pare ca aceste doua molecule sunt cele care actioneaza favorabil asupra mecanismului inflamator, prin reglarea sintezei anumitor citokine, un tip de proteine ale sistemului imunitar. Rezultatele studiului au stabilit ca acest efecte benefice pot fi obtinute chiar si dupa 20-30 de minute de exercitii moderate, asa cum este fi mersul rapid.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate