Excesele se citesc pe față! 5 semne că faci abuz de anumite alimente sau băuturi

Timp estimat de citire:

3 minute, 0 secunde

Dacă limbajul corpului poate spune multe, cel al feței dezvăluie totul! Trăsăturile feței vorbesc despre caracteristici ale personalității, dispoziția afectivă, pasiuni, stare de sănătate și multe altele. Între acestea, se numără și excesele culinare făcute.

„Fiecare chip este o hartă complexă a vieții” spune Eric Standop, autorul cărții „Citirea feței” publicată de editura Lifestyle Publishing. Abuzul de zahăr, carne roșie, vin sau lactate pot schimba culoarea tenului și textura sa.

Anumite tipuri de riduri „dau pe față” pasiunile pentru un fel sau altul de alimente sau băuturi.

Iată 5 dintre cele mai comune semne care trădează preferințele alimentare:

1. Ridurile pronunțate între ochi, cu pete între ele, porii dilatați și pielea uscată cu multe riduri fine sub ochi sunt semne ale abuzului de vin roșu. La fel și pleoapele căzute, ridurile foarte adânci de la nas la gură și obrajii uscați și roșiatici, brăzdați de riduri fine. În mod paradoxal, cei care sunt mari consumatori de vin alb nu au trăsăturile feței modificate astfel.

2. Excesul de prăjeli se poate citi cu ușurință pe fețele celor care preferă să consume alimentele gătite astfel. Între semnele care trădează acest abuz, descrise de Eric Standop în „Citirea feței”, se numără: ten pământiu și lucios, cu peliculă grasă, care împiedică pielea să elimine reziduurile. Renunțarea la consumul de alimente prăjite face oamenii să arate mai tineri, uneori și cu zeci de ani, atrage atenția autorul.

3. Și consumul în exces al produselor lactate lasă urme pe care cititorii de fețe le interpretează cu ușurință. Obrajii palizi, cearcănele întunecate, pleoapele umflate și coșurile concentrate pe bărbie sunt câteva dintre ele. Sunt rezultatul hormonilor prezenți în unele dintre aceste tipuri de alimente.

4. „Dacă pui alături un american și un european de vârstă mijlocie și te uiți la ei, există o diferență evidentă între chipurile lor. Majoritatea americanilor arată flasci, ca niște buldogi”, spune Eric Standop. Umflarea feței este un rezultat al consumului excesiv de carne roșie, care, pe lângă hormonii naturali, poate conține și hormoni sintetici adăugați. Aceștia au fost interziși de decenii în Europa, însă nu același lucru se întâmplă și peste Ocean.

5. Ridurile subțiri și adânci din partea superioară a frunții pot sugera un consum excesiv de zahăr. Cititorii de fețe chinezi atrag însă atenția că aceste semne trebuie interpretate cu atenție și asociate eventual cu alte indicii. Ridurile adânci din partea superioară a frunții sunt și semnul unei persoane idealiste, creative și imaginative. Activitatea mentală intensivă este echivalentă cu un consum mare de energie și nu este exclus ca o astfel de persoană să simtă nevoia frecventă de zahăr. O nuanță alb-gri a pielii, sub ochi și pe pomeți, coșurile pe toată fața și ridurile laba-gâștei constituie indicii suplimentare.

Cartea „Citirea feței” conține ilustrații bogate, care exemplifică informațiile oferite de autor. În felul acesta poți desluși străvechea artă a citirii feței, care conferă un atu în plus în interacțiunile sociale. Descifrând trăsăturile feței, fiecare se poate înțelege mai bine pe sine și pe ceilalți, chipurile oamenilor fiind o hartă atât către ei înșiși, cât și către cei din jur.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate