Distractie sanatoasa la malul marii: talasoterapia
Intotdeauna vacanta la mare este o binecuvantare. Departe de asfaltul incins si zumzetul permanent al oraselor, intr-o oaza de liniste si soare, acolo unde marea saruta cerul, relaxarea este totala. Visul salmastru prinde contur, pudrat cu nisip si praf de scoici, pe ritmurile valurilor ce se sparg la mal. Telefonul a incetat sa sune, dieta poate sa mai astepte, grijile s-au ratacit pe autostrada si nu e chip sa gaseasca drumul corect. Si totusi, ce zici de putina miscare?
20.02.2012
Timp estimat de citire:
2 minute, 48 secundeIntrebarea pare putin deplasata in asemenea context, insa nu iti propun ridicari de greutati si nici aerobic! Pentru ca la mare totul devine distractiv, si exercitiile ce iti pot tonifia corpul intr-un mod incantator sunt extrem de relaxante si funny! Vorbim despre talasoterapie si inot contra curentului, procedeele vedeta in mai toate centrele Spa care se respecta.
Ce inseamna si cum functioneaza
Talasoterapia este un tratament spa imbunatatit, ce isi are originile in Franta secolului XIX, iar cuvantul in sine provine de la grecescul „thalassa” care inseamna mare. Astazi, terapia cu valuri sarate este folosita mai ales pentru imbunatatirea circulatiei sangelui, pentru tonifierea musculaturii si relaxare.
Astfel, atunci cand mergi la mare si te balacesti in apele-i agitate, nu numai ca iti oferi clipe de buna dispozitie, dar iti si lucrezi corpul. Inotul contra curentului este extrem de benefic organismului. Curentii puternici iti maseaza corpul energic, iar efortul pe care il depui jucandu-te cu valurile nu face decat sa iti intareasca muschii abdominali si ai spatelui, intr-un mod delicat.
Pentru ca acest tip de miscare da rezultate excelente si in cazul celulitei, centrele Spa au inventant un aparat special, care, odata montat in piscina, creeaza curenti puternici, meniti sa reproduca fidel valurile autentice ale marii.
Talasoterapia – un concept complex
Aceasta terapie presupune combinarea si aplicarea in scopuri terapeutice a mai multi factori marini: soarele, apa marii, algele si namolul. Deoarce pielea nu este impermeabila, ea permite microelementelor din mediul marin sa patrunda in organism. Soarele isi aduce aportul si mangaie pielea, deschizand porii, permitand astfel o mai buna hidratare. Astfel, ionii de magneziu, calciu, potasiu si iod “cuceresc” pielea si hranesc intreg corpul, ca o baie tonica, binefacatoare. Hidromasajul, impachetarile cu alge, cataplasmele cu namol, gimnastica efectuata in submersie marina si baile prelungite cu alge si sare de mare completeaza aceasta terapie.
Un exercitiu simplu
Daca esti la plaja, afla ca antrenorul tau personal se afla exact in fata ochilor:marea! Te poti folosi de puterea valurilor pentru a-ti modela usor trupul. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa vanezi momentul potrivit, atunci cand marea este putin agitata, iar valurile se sparg dantelat la tarm. Intra in apa pana la genunchi si lasa valurile sa iti alinte coapsele si abdomenul. Daca esti o inotatoare priceputa, te poti aventura spre larg, inotand contra valurilor. Masajul pe care il vei primi gratuit in zona umerilor o sa te relaxeze si o sa te binedispuna!
Beneficiile sportului acvatic si ale curei heliomarine:
- Tonifierea musculaturii
- Imbunatatirea conditiei pielii
- O mai buna functionare a sistemului cardiovascular
- Un metabolism mai bun
- Scaderea in greutate
- Imbunatatirea calitatii somnului
- Relaxare profunda si diminuarea stresului
- Ameliorarea durerilor de spate
- Ameliorarea afectiunilor dermatologice precum psoriazis
- Amelilorarea sau chiar tratarea bolilor respiratorii cronice
- Rezultate excelente in bolile reumatice
- Beneficii majore la copiii care sufera de rahitism
- Contribuie la impulsionarea si stimularea cresterii somatice
- Influenteaza favorabil o serie de boli inflamatorii ginecologice
Totul despre cicoare: detoxifiere, digestie și alte beneficii uimitoare
10.10.2024