Diete stranii folosite de americani intre secolele XIX-XX

Timp estimat de citire1 minut, 12 secunde

Azi avem o multime de diete pentru persoanele care doresc sa slabeasca. Unele sunt sustinute de nutritionisti, altele de medici, important este ca majoritatea au in spate ani de cercetari si studii. Dar lucrurile n-au stat intotdeauna asa. Intre secolele 19-20, multi oameni cu putina experienta medicala sau deloc au lansat diferite teorii si diete care mai de care mai bizare si mai stranii.

1820: Dieta cu otet si apa

Lordul Byron, cunoscut pentru poeziile sale, avea un metabolism din cauza caruia se ingrasa foarte usor. Ca sa scape de problemele cu kilogramele, se pare ca acesta a recurs la o dieta mai putin obisnuita despre care a scris in jurnalul sau. El obisnuia sa consume doar apa de izvor amestecata cu otet de mere, 1/4 otet si restul apa, biscuiti din ovaz copti la cuptor si oua fierte. Acesta a scris ca prin aceasta dieta a reusit sa slabeasca peste 30 de kilograme in cateva saptamani.

1843: Dieta de purificare cu suc de telina

Amos Bronson Alcott a fost un profesor și scriitor american. Ca membru proeminent al transcendentalistilor, a scris mai multe carti, printre care si una despre diete. Acesta recomanda dieta de purificare cu suc fiert de telina, inclusiv bai in zeama de telina. Azi se stie ca sucul din telina este un excelent depurativ si ca ajuta la eliminarea toxinelor, dar se recomanda maximum 10-15 lingurite pe zi, în cure de 2-3 saptamani, in niciun caz doar sucul de telina.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate