COVID-19: motive serioase să mâncăm mai des varză, conopidă și broccoli

Timp estimat de citire:

1 minut, 22 secunde

Deși nu se bucură de o apreciere foarte largă, legumele crucifere sunt alimente pe care ar trebui să le consumăm cu prioritate, mai ales în această perioadă. Un nou studiu arată că varza, varza de Bruxelles, conopida și broccoli ar putea ajuta organismul în lupta împotriva noului coronavirus.

O echipă de cercetători spanioli și italieni a stabilit de curând că o moleculă pe care legumele crucifere o conțin din abundență, numită quercetină, se dovedește a fi un bun aliat în confruntarea cu SARS-CoV-2. Oamenii de știință au descoperit că această substanță chimică vegetală cu puternice proprietăți antioxidante și antiinflamatoare împiedică răspândirea virusului în organism. Mai exact, quercetina contribuie la inhibarea unei proteine ​​(3CL pro) identificată ca fiind responsabilă pentru replicarea virusului.

Rezultate preliminarii, dar valoroase

Cu toate că au fost au fost obținute in vitro și nu în cadrul unui studiu clinic pe pacienți, rezultatele cercetării rămân încurajatoare. Cu atât mai mult cu cât nu există niciun fel de risc în a crește consumul de legume crucifere. Dimpotrivă, vor exista numai beneficii. De altfel, quercetina este deja recunoscută pentru implicarea în buna funcționare a sistemului cardiovascular, prin scăderea în mod natural a tensiunii arteriale. De asemenea, ea are virtuți antialergice și chiar antiîmbătrânire, fiind recomandată pentru reducerea riscului de dezvoltare a bolilor neurodegenerative.

Surse generoase de quercetină

În afară de legumele crucifere, quercetina se mai găsește în cantități semnificative în mere, struguri, mango, fructe de pădure, ceapă galbenă, roșii, ardei, capere, sparanghel, ceai verde.

Sursa: www.femmeactuelle.fr

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate