Copiii activi au note mai bune

Timp estimat de citire0 minute, 47 secunde

Daca micutului tau ii place sa se joace in aer liber sau sa practice orice tip de sport, incurajeaza-I aceste activitati, intrucat se va descurca mult mai bine si la scoala, sustin cercetatorii de la o universitate din Olanda.

Cercetatorii au analizat mai multe studii realizate de-a lungul timpului in SUA si Canada, pe participanti cu varste cuprinse intre 6 si 18 ani, ajungand la concluzia ca exista o legatura evidenta intre nivelul de activitate fizica si performanta scoalara. Fiind mai activi, copiii isi pot imbunatati situatia scolara, iar savantii au oferit doua explicatii plauzibile pentru acest fenomen.

Una dintre explicatii este faptul ca sportul stimuleaza gandirea copiilor prin oxigenarea creierului, iar o alta explicatie este oferita de cresterea nivelului de endorfine, ce imbunatatesc starea de spirit si, in aceleasi timp, sprijina dinamica sinaptica, esentiala in procesul de invatare.

Rezultatele acestui studiu au fost publicate in editia de ianuarie 2012 a revistei Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine.

Raluca Mateescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate