Consumul bauturilor carbogazoase dulci poate cauza cancerul de pancreas

Timp estimat de citire0 minute, 33 secunde

Consumul a doua sau mai multe bauturi acidulate pe saptamana este asociat cu cancerul de pancreas, potrivit unui studiu recent.

Se pare ca cei care beau des sucuri acidulate cu zahar risc crescut de a se imbolnavi de cancer de pancreas. Mai precis, acestia au cu 87% mai multe sanse de a se imbolnavi de cancer de pancreas decat cei care beau suc natural de fructe, relateaza Reuters.
Studiul a fost realizat de cercetatorii din Singapore, pe un esantion de peste 60.000 de persoane. Specialistii cred ca zaharul din bauturile acidulate creste nivelul de insulina din corp, iar aceasta contribuie la cresterea celulelor canceroase in pancreas.

Mai multe ….. Medical News Today

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate