logo Slab sau Gras Tonica Group
Menu
  • Noutăți
        • Secretul unui somn mai bun, mai simplu decât ne-am fi putut imagina

          Secretul unui somn mai bun, mai simplu decât ne-am fi putut imagina

          iulie 3, 2025
          sisteme de grupe de sange

          Oamenii de știință au descoperit o nouă grupă de sânge

          iunie 23, 2025
          lumina emisă de creier

          Lumina secretă a creierului: o nouă frontieră în înțelegerea sănătății mintale

          iunie 18, 2025
          contraceptive orale

          „Bebelușii Ozempic”: De ce contraceptivele orale ar putea să nu mai funcționeze eficient

          iunie 16, 2025
  • Diete
        • Diete de slabit
        • Diete pentru îngrăsat
        • Diete Periculoase
        • Diete sănătoase
        • Jeleurile de slăbit: ce sunt, ce conțin, precauții

          Jeleurile de slăbit: ce sunt, ce conțin, precauții

          iunie 20, 2025
          Idei de smoothie-uri verzi, pentru detoxifiere și slăbit

          Idei de smoothie-uri verzi, pentru detoxifiere și slăbit

          iunie 10, 2025
          Dieta cu scorțișoară: reguli de urmat și sfaturi importante

          Dieta cu scorțișoară: reguli de urmat și sfaturi importante

          mai 29, 2025
  • Nutriție sănătoasa
        • Puterea Alimentelor
        • Igiena alimentației
        • Calorii alimente
        • Alimentatie sănătoasă pentru copii
        • Beneficii fructe și legume
        • Nutriție sportivă
        • Alimentația în sarcină
        • Beneficiile surprinzătoare ale consumului de roșii

          Beneficiile surprinzătoare ale consumului de roșii

          iulie 8, 2025
          Beneficiile surprinzătoare ale consumului de pere

          Beneficiile surprinzătoare ale consumului de pere

          iulie 7, 2025
          relație nesănătoasă cu mâncarea

          Alimentație dezordonată sau tulburare de alimentație. Care e diferența

          iulie 4, 2025
  • Povești de succes
        • Postul intermitent l-a ajutat pe un medic din SUA să slăbească aproape 60 de kilograme în 18 luni

          Postul intermitent l-a ajutat pe un medic din SUA să slăbească aproape 60 de kilograme în 18 luni

          ianuarie 12, 2023
          Cel mai sexy saxofonist din România s-a transformat total!

          Cel mai sexy saxofonist din România s-a transformat total!

          februarie 15, 2021
          Transformare radicală: cum a reușit să slăbească un tip însingurat și deprimat

          Transformare radicală: cum a reușit să slăbească un tip însingurat și deprimat

          septembrie 28, 2020
          „Am dat jos peste 16 kg în 5 luni”

          „Am dat jos peste 16 kg în 5 luni”

          ianuarie 13, 2020
  • Rețete
        • Rețete Dieta Keto
        • Rețete pentru Cină
        • Rețete Raw
        • Rețete Rina
        • Rețete sănătoase
        • Rețete smoothie
        • Dulciuri Sănătoase
        • Rețete Dieta Mediteraneeana
        • Rețete Detox
        • Rețete cu Carne
        • Rețete Dukan
        • Rețete pentru Copii
        • Rețete Diabetici
        • Rețete cu Pește
        • Rețete Pranz Sănătos
        • Rețete Celiaci
        • Rețete Mic Dejun Sănătos
        • Salate de vară: idei creative și nutritive pentru toate gusturile

          Salate de vară: idei creative și nutritive pentru toate gusturile

          iunie 25, 2025
          Idei de deserturi fără coacere. Opțiuni delicioase și răcoritoare

          Idei de deserturi fără coacere. Opțiuni delicioase și răcoritoare

          iunie 20, 2025
  • Sănătate
        • Alergii alimentare
        • Diabet și boli de nutriție
        • Diete pentru prevenirea bolilor
        • Wellness - Stil de viată
        • Remodelare Corporala
        • semne că ai cortizol crescut

          Cortizol crescut: semne pe care corpul nu le poate ascunde

          iulie 1, 2025
          obiceiuri care afectează ficatul

          5 obiceiuri zilnice care îmbolnăvesc ficatul

          iunie 20, 2025
          renunțarea la gluten

          Intoleranța la gluten vs. boala celiacă – care e diferența

          iunie 13, 2025
  • Sport
        • Exerciții pentru slăbit
        • Interviuri cu sportivi
        • Personal Trainer
        • plimbarea zilnică

          4 metode prin care îți poți transforma plimbarea zilnică într-un antrenament eficient 

          aprilie 25, 2025
          Exerciții ușoare în caz de hernie de disc (video)

          Exerciții ușoare în caz de hernie de disc (video)

          aprilie 8, 2025
          Alergarea: ghid pentru începători și avansați

          Alergarea: ghid pentru începători și avansați

          aprilie 7, 2025
  • Psihologie
        • imaginea corporală și stima de sine

          Gras sau slab? Echilibru sau extreme?

          mai 23, 2025
          ce este anorexia

          Anorexia – între mituri și realitate

          mai 7, 2025
          noul an 2025

          2025, anul noilor pro(porții)

          decembrie 31, 2024
          cum sa reduci stresul si anxietatea

          10 metode validate de terapeuți pentru a reduce stresul și anxietatea

          noiembrie 11, 2024
  • Vedete
        • Vedete din Romania
        • Vedete internaționale
        • Faimosii XXL
        • actrița Julia Roberts

          Cina preferată a Juliei Roberts: doar 3 ingrediente și multe proteine

          martie 4, 2025
          Restricții estetice pentru Otilia Bilionera, din cauza unei probleme de sănătate

          Restricții estetice pentru Otilia Bilionera, din cauza unei probleme de sănătate

          aprilie 4, 2024
          actrița Olivia Munn

          Actrița Olivia Munn și lupta sa cu cancerul mamar

          martie 14, 2024
  • Terapii alternative
        • capsule de salvie pentru slăbit

          Ce trebuie să știi despre capsulele de salvie pentru slăbit?

          februarie 27, 2025
          Ceai de frunze de dafin pentru slăbit: mit sau realitate?

          Ceai de frunze de dafin pentru slăbit: mit sau realitate?

          februarie 26, 2025
          Cele mai bune 3 ceaiuri asociate cu slăbitul. Ce spun studiile?

          Cele mai bune 3 ceaiuri asociate cu slăbitul. Ce spun studiile?

          februarie 10, 2025
          Ceai de cimbru pentru slăbit: mit sau realitate?

          Ceai de cimbru pentru slăbit: mit sau realitate?

          februarie 10, 2025
vedete

Chef Florin Dumitrescu, intre paradisul culinar si iadul bucatarilor

Abia asteptam sa-l reintalnim pe chef Florin Dumitrescu, efervescent si razvratit cum il stim, in cel mai dur si antrenant show culinar, Hell’s Kitchen, care se va difuza din toamna pe Antena 1. Dar pana atunci te invitam sa citesti interviul de mai jos in care Florin ne dezvaluie cum putem manca gustos cand tinem dieta, de ce mancatul este mai mult decat o nevoie, dar si cum arata meniul unui chef intr-o zi obisnuita.

16.09.2014

tonica
Chef Florin Dumitrescu, intre paradisul culinar si iadul bucatarilor
Timp estimat de citire

Timp estimat de citire:

5 minute, 12 secunde
Distribuie pe WhatsApp Distribuie pe Facebook

Citeste un interviu savuros cu Chef Florin Dumitrescu.

Slab sau Gras: Din toamna vei face parte din juriul Hell’s Kitchen, show culinar care se va difuza pe Antena 1. Spune-ne cateva cuvinte despre formatul emisiunii, de ce ar trebui sa urmarim Hell’s Kitchen?

Florin Dumitrescu: Nu stiu daca ati urmarit emisiunea lui Gordon Ramsey, Hell’s Kitchen este un format dur, in care se munceste pe bune si in care concurentii traiesc pe pielea lor viata intr-o bucatarie profesionista. Stilul caracteristic noua, juratilor, nu va pieri, pentru ca noi asa suntem si in realitate, ca bucatari. Iar Hell’s Kitchen este mai mult decat un cooking show. Cei de acasa trebuie sa retina ca in primul rand este un reality show, care supune concurentii unor probe dure, specifice vietii in bucataria profesionista. Insa vor exista si recompense surprinzatoare pentru echipele care vor castiga probele fiecarei editii. Plus ca punem la bataie cel mai mare premiu la un show de gen, adica nu mai putin de 80.000 de euro si un conctract intr-un restaurant de top din Capitala.

Slab sau Gras: Cum a fost pentru tine trecerea de la MasterChef la Hell’s Kitchen?

Florin Dumitrescu: Provocatoare. Daca la MasterChef am lucrat cu pasionati de gatit, aici vom avea de-a aface atat cu amatori, cat si cu profesionsiti, astfel ca si pentru noi, juratii, formatul va fi o provocare.

Slab sau Gras: Ideea de „iad al bucatarilor” tinde sa ne sperie putin. Ce se va intampla atat de rau la acest show incat a fost denumit asa?

Florin Dumitrescu: Faptul ca acest show arata secunda cu secunda viata unui bucatar profesionist e de ajuns ca el sa-si merite acest titlu. Noi, bucatarii, asa traim zi de zi, suntem intr-o continua miscare si presiune cat timp ne aflam in bucatarie. Nu e deloc usor sa lucrezi intr-o bucatarie de restaurant, aceasta este intotdeauna un camp de lupta.

Slab sau Gras: Care este profilul concurentului care ar trebui sa se inscrie la Hell’s Kitchen?

Florin Dumitrescu: In opinia mea, concurentii ar trebui sa fie genul de oameni care sa poata functiona in conditii de stres, cu nervii intinsi la maximum, genul de oameni carora nu le este teama sa isi testeze limitele si sa dea ce au mai bun in bucatatrie, sa isi traiasca fiecare secunda in bucatarie ca si cum ar fi ultima. Sa aiba curaj, sa fie onesti cu ei si cu ceilalti, sa iubeasca bucataria si mancarea.

Slab sau Gras: Cum arata meniul tau intr-o zi obisnuita?

Florin Dumitrescu: Imi incep toate diminetile cu o cafea si cativa biscuiti. In drum spre restaurant ma opresc sa mananc un ecler la cofetaria unui prieten, apoi iau pranzul de regula cu personalul de la restaurant. Mancam impreuna fie o ciorba, fie o supa de pui, de exemplu, o carne fripta cu salata, etc. Iar acasa tind sa mananc mancarea fiicei mele pentru ca este foarte sanatoasa si astfel imi mai tin in frau poftele culinare care ameninta sa se transforme in surplus de kilograme.

Slab sau Gras: De ce crezi ca in ciuda faptului ca toti stim despre problemele pe care le aduce consumul de junk-food, cozile cele mai mari le vedem acolo unde este comercializat acest tip de mancare?

Florin Dumitrescu: Pentru ca, din pacate, cei care comercializeaza junk-food sunt singurii care pot pastra acelasi gust al mancarii – indiferent de cat de prost, nesanatos, nociv ar fi el – in orice colt al lumii. Iar pretul pe care il practica de cele mai multe ori este unul convenabil. Astfel ca mancarea de tip junk-food devine de multe ori singura varianta de compromis, la un pret rezonabil, pentru cei care nu isi permit sa manance la restaurante ceva mai scumpe sau sa gateasca ceva bun, sanatos, gourmet la ei acasa.

Slab sau Gras: Daca ai putea sa schimbi o preconceptie a oamenilor despre gatit/mancat, care ar fi aceea?

Florin Dumitrescu: Sa guste mancarea inainte sa ii puna sare, sa fie deschisi la nou, pentru ca de regula romanii nu prea sunt dispusi sa incerce mancaruri noi.

Slab sau Gras: Cum putem sa mancam gustos cand tinem dieta?

Florin Dumitrescu: Alegand ingrediente de buna calitate, folosind condimente, sarea si piperul nu sunt interzise in nicio dieta atata timp cat nu sunt in exces. Iar ingredientele de buna calitate au un gust atat de savuros incat necesita doar un parfum de condimente.

Slab sau Gras: Ce inseamna mancarea pentru tine, dincolo de nevoia primara de a ne hrani?

Florin Dumitrescu: Inseamna tot. Viata mea se invarte in jurul mancarii, starea mea de spirit, zilele mele sunt bune sau rele in functie de mancare. Si mai cred ca mancarea e ceva ce ne leaga de trecut foarte mult, de radacinile noastre. In mod inconstient, atunci cand alegi sa mananci ceva faci niste asocieri cu amintiri, oameni, locuri. In plus, mancarea este un prilej de socializare, ce poate fi mai frumos decat sa te strangi cu familia sau prietenii in jurul mesei? Mancarea leaga oamenii, asa cum la fel de bine poate naste orgolii nebanuite.

Chef Florin Dumitrescu pe scurt:

Felul preferat din bucataria romaneasca…ciorbele de zarzavat.

Micul dejun de astazi a fost… cafea si doi biscuiti cu cereale.

Daca as putea gati pentru orice personalitate din lume, aceasta ar fi… Radu Anton Roman. I-as gati placinta de berbecut.

Bucatarul preferat este… Marie-Antoine Carême. A fost bucatar al Curtii franceze pe la inceputul anilor 1800, considerat unul dintre primii chefi de renume international, supranumit si regele bucatarilor sau bucatarul regilor.

Orasul din lume unde se mananca cel mai bine este… Lyon. Este patria gastronomiei. Acum gateste acolo Paul Bocuse, regele gastronomiei mondiale la ora actuala, cel care a pus bazele gastronomiei asa cum o stim astazi.

Bianca Badescu

Data publicarii: 16.09.2014

Etichete

Etichete:

chef florin dumitrescu, hells kitchen

Articole recomandate din categoria Vedete din Romania

Geanina Ilieș: “Îmi place foarte mult ciocolata, dar nu înseamnă că o mănânc zilnic”
Geanina Ilieș: “Îmi place foarte mult ciocolata, dar nu înseamnă că o mănânc zilnic”
Pe Geanina Ilieș o știm de la pupitrul știrilor sau din competiția din „Ferma - un nou..

25.02.2020

Mirica Iulia
vedete
Horia Brenciu: „Mănânci cât să nu te saturi și faci sport o oră pe zi”
Horia Brenciu: „Mănânci cât să nu te saturi și faci sport o oră pe zi”

20.12.2019

Natalia Talmacec
vedete
Carmen Brumă și secretele unui corp perfect
Carmen Brumă și secretele unui corp perfect

02.12.2019

Mirica Iulia
vedete
Teo: „Operația de micșorare a stomacului mi-a salvat viața”
Teo: „Operația de micșorare a stomacului mi-a salvat viața”

21.11.2019

Natalia Talmacec
vedete
Irina Reisler și povestea celor 50 de kilograme pierdute
Irina Reisler și povestea celor 50 de kilograme pierdute

13.11.2019

Stan Stefan
vedete
MasterChef X 3 Sănătate în farfurie
MasterChef X 3 Sănătate în farfurie

29.10.2019

Mirica Iulia
vedete
Minelli: „Îmi ascult corpul, cred în echilibru”
Minelli: „Îmi ascult corpul, cred în echilibru”

25.09.2019

Alexandra Lupu
vedete

Cele mai vizualizate articole

  1. Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie
    21.01.2025
    0
  2. Dieta Dukan de la A la Z
    02.12.2020
    306
  3. Dieta cu supă de varză
    18.08.2023
    182
  4. Dieta Oshawa
    18.08.2023
    181
  5. “Am slabit 26 de kilograme cu Kangoo Jumps”
    07.08.2013
    150
  6. Am slăbit 12 kg într-o lună!
    19.10.2006
    66

Instrumente de sănătate

Calculator calorii
Calculator greutate ideală
Calculator hidratare optimă
Calculator rata metabolismului bazal
Calculator procent grăsime corporală
Calculator indice masă corporală
Reviste Retete Sanatate Sport

Recomandări din alte categorii

Cortizol crescut: semne pe care corpul nu le poate ascunde
Gras sau slab? Echilibru sau extreme?
Jeleurile de slăbit: ce sunt, ce conțin, precauții
4 metode prin care îți poți transforma plimbarea zilnică într-un antrenament eficient 
Trusa de vacanta pentru o vara de nota 10
Consumul de semințe de mac: beneficii și contraindicații
tonica group
facebook
instagram
youtube
GALENUS SRL
Nr. Registrul Comerţului: J1999005916407
CUI: RO 11906760
Activitate principala: 5811
Adresă sediu social: Bucureşti, Bdul. Unirii, nr. 15, bl. B3, mezanin, sect. 4
Despre
  • Povestea Slab sau Gras
  • Regulamente concursuri
Contact
  • Contactează-ne
  • Publicitate
Parteneri
  • Noutăți
  • Diete
Solutionarea alternativa a litigiilor
Solutionarea online a litigiilor
newsletter-icon
Copyright © Tonica Group 2025
  • Termeni și condiții
  • Contactează-ne