Macrou

Macroul este un pește bogat în proteine și în acizi grași Omega-3. Gustul său plăcut, puțin pregnant, îl poate face foarte potrivit dacă nu îți place peștele care are un gust specific, pronunțat.

Macroul este considerat unul dintre cele mai nutritive tipuri de pește. Reprezintă o sursă excelentă de proteine, vitamine B2, B3, B6, B12 și vitamina D. Carnea macroului conține și cantități mari de minerale, precum cupru, seleniu și iod. Unele specii de macrou conțin și mult fier sau vitamina B1.

Fiind vorba de un pește bogat în Omega-3, consumul regulat al acestuia poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului. În felul acesta, este sprijinită sănătatea cardiovasculară. Totodată, acizii grași susțin sănătatea creierului, scăzând riscul de tulburări precum depresia. Datorită conținutului crescut de vitamina D, consumul de macrou poate susține metabolismul fosforului și calciului, două minerale de care oasele au nevoie pentru a crește și a-și păstra rezistența.

Fileurile de macrou sunt cărnoase și robuste. Își păstrează forma chiar și când sunt gătite la temperaturi înalte. Acest lucru le face ideale pentru gătirea la grill sau la grătar. Dacă îți plac aromele puternice, poți găti macrou cu diverse condimente, cum ar fi usturoi, coriandru, chilli sau lemongrass.

Calorii macrou

100 grame 200 grame  300 grame
Calorii | 205 Calorii | 410 Calorii | 615
Proteine| 18,6 Proteine | 37,2 Proteine | 55,8
Lipide | 13,9 Lipide | 27,8 Lipide | 41,7
Carbohidrați | 0 Carbohidrați | 0 Carbohidrați | 0
Fibre | 0 Fibre | 0 Fibre | 0

 

Alte exemple de pești bogați în grăsimi sănătoase

  • somon (208 calorii/100 g)
  • sardine (134 calorii/100 g)
  • păstrăv (141 calorii/100 g)
  • hering (203 calorii/100 g)
  • ton (132 calorii/100 g)