Băuturile festive pe bază de cafea conțin chiar și peste 20 de lingurițe de zahăr!

Timp estimat de citire1 minut, 56 secunde

Aromate și cu topping-uri care mai de care mai apetisante, băuturile aburinde cu cafea ne ispitesc ori de câte ori trecem pe lângă un coffe shop, mai ales în această perioadă când nevoia de comfort food e atât de mare. Ceea ce puțini dintre noi știm este că aceste mici răsfățuri conțin cantități inadmisibil de mari de zahăr, fiind adevărate bombe calorice.

Chiar dacă riscăm să-ți dăm puțin lumea peste cap, trebuie să-ți aducem la cunoștință descoperirea unui recent studiu britanic în legătură cu minunatele băuturi calde care, pur și simplu, fac furori în acest sezon. Ești unul dintre clienții fideli ai cofee shop-urilor? Atunci, ține-te bine! Ceea ce vei afla în continuare îți va cam tăia respirația.

Zahăr cu nemiluita!

După o analiză riguroasă a ofertei celor mai cunoscute lanțuri de cafenele din Marea Britanie, s-a constatat că ciocolata caldă Signature Caramel de la Starbucks cu frișcă și lapte de ovăz este cea mai proastă alegere pe care o poți face dacă ții la silueta ta. Și aceasta pentru că băutura, în varianta venti, paharul cel mai mare (590 ml) conține echivalentul a 23 de lingurițe de zahăr, dar și 758 de calorii. Și atât de mult adoratul Gingerbread Latte, dimensiunea venti, este doldora de zahăr – conține circa 14 lingurițe – și vine cu o încărcătură de 523 de calorii per porție.

În localurile Caffe Nero, un mare lanț de cafenele din Marea Britanie, cea mai mare ciocolată caldă cu caramel sărat conție 15 lingurițe de zahăr și puțin peste 500 de calorii. Practic, pentru a arde energia adusă de această băutură ar trebui să petreci peste o oră în sala de antrenamente.

Ciocolata caldă albă vândută în cafenelele Costa a avut cel mai mare conținut de zahăr pentru acest lanț, cu 417 calorii per cană.

Public Health England (PHE) a stabilit obiective de reducere a zahărului cu până la 20% până în 2020, însă acest studiu a constatat că unele lanțuri de cafenele au crescut, de fapt, conținutul de zahăr în băuturile lor festive, comparativ cu anii precedenți.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate