Barbatii iau in greutate cand devin tati prima oara

Timp estimat de citire0 minute, 54 secunde

Paternitatea vine cu multe bucurii, dar si cu un aspect mai putin dorit: castigul ponderal. Un studiu realizat de medicii de la Universitatea Northwestern din SUA a descoperit ca barbatii se ingrasa in medie cu 1,5 – 2 kg dupa nasterea primului copil.

In cadrul cercetarii, oamenii de stiinta au monitorizat greutatea si indicele de masa corporla (IMC) a 10.253 de barbati in patru momente-cheie ale vietii: debutul si finalul adolescentei, la 25 si 35 de ani. Astfel, ei au constatat ca un proaspat tatic de 1,80 metri care locuieste impreuna cu copilul sau acumuleaza circa 1,99 kg, in timp ce unul care locuieste separat de odrasla pune pe el circa 1,5 kg. Cu alte cuvinte, indiferent de alte circumstante, aceasta schimbare a statutului social conduce la o crestere cu 2,6% si 2% a IMC-ului.

Pe de alta parte, barbatii de aceeasi inaltime care nu aveau copii au pierdut in medie 600 g in aceeasi perioada in care semenii lor deveniti tatici se ingrasau.

Studii anterioare au pus in evidenta efectul defavorabil al casatoriei asupra siluetei barbatilor, sugerand ca burlacia ii ajuta sa se mentina in forma.

Sursa: www.le-pays.fr

Natalia Talmacec

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate